Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟΥ 44ΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΦΗΒΩΝ

 Μοναδική ατμόσφαιρα στην τελετή έναρξης της αθλητικής γιορτής
Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΟΥ 44ΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΦΗΒΩΝ

Σάββας Χιονίδης: «Η Κατερίνη αποδεικνύει ότι είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να ανταποκριθεί, να αναλάβει και να φέρει εις πέρας με επιτυχία οιαδήποτε σημαντική αθλητική διοργάνωση»
Τον παλμό μίας μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης, της τελικής φάσης του 44ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ, ζει  έντονα από χθες η πόλη της Κατερίνης και η ευρύτερη περιοχή. Η τελετή έναρξης του Πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στο Κλειστό Γυμναστήριο (Τ9) Σιδηροδρομικού Σταθμού, παρουσία παραγόντων του αθλητισμού, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.


Σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, παρέλασαν οι αθλητές όλων των ομάδων, οι οποίοι αναμένεται έως τη Δευτέρα 01 Μαΐου, να ξεδιπλώσουν στο παρκέ, το πλούσιο ταλέντο, που αναμφισβήτητα διαθέτει η νέα γενιά του ελληνικού  μπάσκετ.
Στην σύντομη ομιλία του και αφού καλωσόρισε τις αποστολές των ομάδων, ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αποτελεί εξαιρετική Τιμή και Χαρά, που η πόλη της Κατερίνης επιλέχτηκε να φιλοξενήσει μία ακόμα σημαντική αθλητική διοργάνωση, την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Εφήβων. Ευχαριστούμε για την τιμητική ανάθεση τον επίτιμο Δημότη Κατερίνης, πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας  Καλαθοσφαίρισης Γεώργιο Βασιλακόπουλο, έναν ακούραστο εργάτη του αθλητισμού, που με δυναμισμό και πάθος προσφέρει διαχρονικά τις υπηρεσίες του στο μπάσκετ. Η Κατερίνη αποδεικνύει ότι είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να ανταποκριθεί, να αναλάβει και να φέρει εις πέρας με επιτυχία οιαδήποτε σημαντική αθλητική διοργάνωση».


Επιπλέον, ο κος Χιονίδης μίλησε με θερμά λόγια για την προσφορά του συμπολίτη μας Αλέκου Τσιώτσιου, ενός ανθρώπου που τίμησε και πρόσφερε αφειδώλευτα στο Πιερικό μπάσκετ, ενώ συνεχάρη για το υψηλό επίπεδο, που έχει σήμερα η καλαθοσφαίριση στην Πιερία, τόσο τον πρόεδρο του Πιερικού – Αρχελάου Απόστολο Πόδα, όσο και τους προέδρους και παράγοντες όλων των συλλόγων καλαθοσφαίρισης της περιοχής μας.


 Τέλος, ο κος Χιονίδης συνεχάρη τις ομάδες που κατάφεραν να φτάσουν στην τελική φάση των αγώνων, ευχήθηκε στους αθλητές καλή διαμονή στην Κατερίνη, ενώ όπως είπε: «συνεχίζοντας την σκληρή δουλειά είμαι βέβαιος ότι μία ημέρα θα σας χειροκροτήσουμε όντας πρωταγωνιστές στα γήπεδα της Ευρώπης και όλου του κόσμου. Ολόψυχα κάθε επιτυχία».


Στην τελετή, χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, ο πρόεδρος της Ε.Κ.Α.Σ.Κ.Ε.Μ Αντώνης Παπαγιαννούλης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «ο Δήμος Κατερίνης και η Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πραγματοποιούν με επιτυχία αθλητικές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου», ενώ ευχαρίστησε «για την άρτια συνεργασία τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και τους συνεργάτες του».

Την έναρξη των αγώνων, κήρυξε ο Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Σωτήριος Κολοσούσας, ο οποίος ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας, καθώς και για την εξαιρετική προετοιμασία της διοργάνωσης, τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη. Επίσης, τον πρόεδρο της Ε.Κ.Α.Σ.Κ.Ε.Μ Αντώνη Παπαγιαννούλη, για την ουσιαστική συμβολή του  στη διοργάνωση, ενώ απευθυνόμενος στους αθλητές, τους διαβεβαίωσε ότι «η Ομοσπονδία θα είναι κοντά τους,  καθώς αποτελούν το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ».
Όπως προαναφέρθηκε, οι αγώνες διεξάγονται στο Κλειστό Γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού, με ελεύθερη είσοδο για το φίλαθλο κοινό, το  οποίο σε όλους τους αγώνες του τουρνουά αναμένεται να μεταδώσει, μία μοναδική και γεμάτη ζωντάνια εορταστική ατμόσφαιρα.


 Το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 28 Απριλίου
16.00 ΠΑΟΚ-Εργοτέλης
18.00 Ολυμπιακός-Προμηθέας Π.
20.00 Πιερικός Αρχέλαος-Δούκας
Σάββατο 29 Απριλίου
15.00 Προμηθέας Π.-ΠΑΟΚ
17.00 Εργοτέλης-Πιερικός Αρχέλαος
19.00 Δούκας-Ολυμπιακός
Κυριακή 30 Απριλίου
14.00 Εργοτέλης-Προμηθέας Π.
16.00 Ολυμπιακός-Πιερικός Αρχέλαος
18.00 ΠΑΟΚ-Δούκας
Δευτέρα 1 Μαϊου
09.00 Ολυμπιακός-Εργοτέλης
11.00 Δούκας-Προμηθέας Π.
13.00 Πιερικός Αρχέλαος-ΠΑΟΚ
14.30 Τελετή Λήξης.