Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Καλωσορίζουμε την άνοιξη με τα «Χελιδονίσματα»

 O μήνας Μάρτης μπήκε για τα καλά, φορέσαμε τον κοκκινόασπρο «Μάρτη» στο χέρι και ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τα χελιδόνια! Tην Κυριακή 19 Μαρτίου
θα κατασκευάσουμε φωλιές από πηλό για τα σπιτοχελίδονα που θα φτάσουν κουρασμένα από το μακρύ μεταναστευτικό τους ταξίδι συμμετέχοντας στα «Χελιδονίσματα» που θα γίνουν στον Σταθμό Πρώτων Βοηθειών Άγριων Ζώων, στο Καλοχώρι.
Τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους τις φωλιές που θα κατασκευάσουν για να τις τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο μπαλκόνια του σπιτιού τους. Εάν όλα πάνε καλά, ίσως κάποιο ζευγάρι χελιδονιών να έρθει για την κάνει «σπίτι» του. Με την ευκαιρία, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να δουν από κοντά το σύγχρονο χώρο περίθαλψης άγριων ζώων που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, καθώς και τη δουλειά των εθελοντών της Δράσης για την Άγρια Ζωή που κάθε χρόνο υποδέχονται και παρέχουν περίθαλψη σε εκατοντάδες τραυματισμένα και άρρωστα ζώα.


Τα «Χελιδονίσματα» είναι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 35 περιοχές στην Ελλάδα υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Στην προστατευόμενη περιοχή Δέλτα Αξιού διοργανώνονται φέτος από την εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή, το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και το Δήμος Δέλτα.
Τα «Χελιδονίσματα» θα ξεκινήσουν στις 10 το πρωί και θα διαρκέσουν ως τις 2 μετά το μεσημέρι. Το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων βρίσκεται στις εκβολές του Γαλλικού ποταμού, στο ύψος του 9ου χλμ. Θεσσαλονίκης – Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες πρόσβασης μπορεί κανείς να απευθυνθεί στο τηλέφωνο 6979 914852.