Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Βελτίωση των υποδομών οδοποιίας στο Αγρόκτημα της Δ.Κ. Καλλιθέας

 Με την ασφαλτόστρωση των υφιστάμενων αγροτικών οδών, ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες βελτίωσης των υποδομών οδοποιίας, στο αγρόκτημα της Δημοτικής Κοινότητας
Καλλιθέας. Πρόκειται για παρεμβάσεις, οι οποίες, εντάσσονται σε ένα πλέγμα πρωτοβουλιών ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.


Το έργο προϋπολογισμού 385.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α., χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «LEADER», ενώ  το συνολικό μήκος των οδών ανέρχεται σε 4781,5 μ., με μέσο πλάτος 3μ.

Ειδικότερα, οι εργασίες επικεντρώθηκαν στην κατασκευή υποβάσεως, σε όλο το μήκος των οδών. Το επόμενο στάδιο των εργασιών περιελάμβανε την κατασκευή βάσεως και όπως προαναφέρθηκε την ασφαλτόστρωση και τη διαπλάτυνση του υφιστάμενου τεχνικού κατά  2  μέτρα.


«Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι αποτελεί προτεραιότητά μας η  τόνωση  της αγροτικής οικονομίας του Δήμου Κατερίνης και η έμπρακτη στήριξη του ευαίσθητου  χώρου της πρωτογενούς παραγωγής» σημειώνει σε δήλωσή του, με αφορμή την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, ο Δήμαρχος  Σάββα Χιονίδης.


Τέλος, αναφερόμενος στο έργο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος τονίζει χαρακτηριστικά: «Βελτιώνουμε και εκσυγχρονίζουμε τις αγροτικές υποδομές σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας. Διευκολύνουμε την  πρόσβαση των κατοίκων στα κτήματά τους, παρέχουμε ουσιαστική στήριξη της αγροτικής παραγωγής και του εισοδήματος των αγροτών».