Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ: Συνάντηση για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Δ.Ε. Χαλάστρας

 Η πρώτη προπαρασκευαστική συνάντηση για την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Χαλάστρας με τους μηχανικούς που δραστηριοποιούνται
στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα Χαλάστρας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλου. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δέλτα Μ. Δημοπούλου και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Χαλάστρας Απ. Κανάκας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου. Στη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις και έγιναν οι πρώτες επισημάνσεις για το θέμα, από την πλευρά των μηχανικών. Τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσουν ανάλογες συναντήσεις με τους μηχανικούς αλλά και με φορείς των Δημοτικών Ενοτήτων Αξιού και Εχεδώρου.


Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους επαγγελματίες για την προσέλευσή τους που ήταν καθολική, και ζήτησε από αυτούς να καταθέσουν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους με βάση την επαγγελματική τους εμπειρία, υλικό που θα ληφθεί υπόψη στη μελέτη για την τροποποίηση του Γ.Π.Σ. της Χαλάστρας. Η ημερομηνία που συμφωνήθηκε από κοινού είναι η 20ή Μαρτίου 2017.  
Ο κ. Φωτόπουλος επισήμανε ότι από χθες έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος «Κατηγορίες και Περιεχόμενο Χρήσεων Γης» το οποίο εφόσον γίνει νόμος του κράτους θα επηρεάσει το Γ.Π.Σ. όλων των δήμων της χώρας.
     «Ξεκινήσαμε μια άτυπη διαβούλευση προκειμένου να δώσουμε το λόγο στους δημότες μας και μάλιστα στους ειδικούς για ένα θέμα που αφορά την τάξη του δημόσιου χώρου στην περιοχή της Χαλάστρας και του Ανατολικού. Χαίρομαι γιατί οι μηχανικοί ανταποκρίθηκαν με τρόπο θετικό και γιατί μόνο σε συνεργασία με τους πολίτες μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο το Δήμο μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος μετά το πέρας της συνάντησης.