Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία της Κατερίνης

 Την Τετάρτη 22-3-2017 οι συσπειρώσεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης, το  Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’, το  Σωματείο
Συνταξιούχων Λιτόχωρου, η ΔΑΣ Συνταξιούχων ΙΚΑ Κατερίνης, η Ομάδα Γυναικών Κατερίνης (μέλος ΟΓΕ), πολλοί συνδικαλιστές και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας  στην εφορία της Κατερίνης. Οι εκπρόσωποι των συσπειρώσεων κατέθεσαν υπόμνημα  διαμαρτυρίας στην εφορία για να σταλεί στην κυβέρνηση. Το υπόμνημα  που στρέφετε ενάντια στη φοροληστεία, τις κατασχέσεις του λαϊκού εισοδήματος και της λαϊκής περιουσίας, καθώς επίσης και στη νέα συμφωνία με τα μέτρα σφαγής σε βάρος του λαού που ετοιμάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους εταίρους της την Ε.Ε., και τους ντόπιους υποστηρικτές της πολιτικής του κεφαλαίου.
Οι συσπειρώσεις απαίτησαν  και πέτυχαν να μιλήσουν με εκπρόσωπο  του υπουργείου οικονομικών, στον οποίο κατήγγειλαν την ταξική πολιτική που λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα, με κατασχέσεις λαϊκής περιουσίας ακόμα και της πρώτης κατοικίας.


Προειδοποίησαν τον εκπρόσωπο του υπουργείου οτι αυτή η πολιτική δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από το λαό όσα ψέματα και αν λένε. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, ο λαός  καθημερινά θα είναι στους δρόμους, τα μικρά  ρυάκια θα μεγαλώνουν και στο πέρασμά τους θα γίνουν μεγάλο ποτάμι του λαού που θα ανατρέψει τη βάρβαρη πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Μελανό σημείο στην παράσταση  διαμαρτυρίας ήταν η προκλητική συμπεριφορά του διευθυντή της εφορίας του κύριου  Μάνου. Με ένα ύφος αδιάφορο, ειρωνικό, προκλητικό, αρνιόταν να τηλεφωνήσει στο υπουργείο για να επικοινωνήσουν οι εκπρόσωποι των συσπειρώσεων  με το αστείο επιχείρημα οτι η εφορία είναι ανεξάρτητη αρχή. Το μόνο που δεν μας είπε είναι οτι η εφορία της Κατερίνης με επικεφαλής τον κύριο Μάνο ασκεί δικιά της ανεξάρτητη οικονομική πολιτική.
Ο κύριος  Μάνος έκανε την επιλογή του. Συντάχτηκε χωρίς προσχήματα  με την κυβέρνηση, τους καπιταλίστες, με την πολιτική του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους.
Ταυτίζεται  με όλες τις κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια, που ληστεύουν τον λαό, που κόβουν μισθούς και συντάξεις, που αφαιρούν εργασιακά δικαιώματα, που  κατάσχουν  το λαϊκό  εισόδημα και  τη λαϊκή περιουσία.
Το λαϊκό κίνημα θα συνεχίσει τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και οδηγεί το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Είμαστε  σίγουροι  αυτήν η πολιτική και όσοι την υπηρετούν  θα  ανατραπούν!
Γραφείο τύπου ΠΑΜΕ





Υπόμνημα

Προς την κυβέρνηση
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις προεκλογικές της διακηρύξεις οτι θα καταργήσει την άδικη φορολογία των προηγούμενων κυβερνήσεων, συνεχίζει την ίδια πολιτική ενώ προστίθενται συνεχώς νέα φοροεισπρακτικά μέτρα σε βάρος του λαού γεμίζοντας τα ταμεία του κράτους. Χρήματα με τα οποία όλες οι κυβερνήσεις πληρώνουν τα δάνεια που πήραν και παίρνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να κάνουν επενδύσεις. Δάνεια τα οποία καλούν το λαό να τα πληρώσει.
Αν οι επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν να επενδύσουν, ας βάλουν τα  λιμνάζοντα κεφάλαια που έχουν στις τράπεζες τα οποία επίσης είναι από την εκμετάλλευση του λαού.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να γεμίζουν τα ταμεία του κράτους  ξεζουμίζοντας το λαό  για να τα δίνουν στους κεφαλαιοκράτες. Τα λεφτά του κράτους όπως και των ασφαλιστικών  ταμείων ανήκουν στο λαό και αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για να βελτιώνεται καθημερινά η ζωή του λαού σε όλα τα επίπεδα.
Οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι, που πραγματοποιούμε τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στην εφορία της Κατερίνης δε δίνουμε το δικαίωμα σε καμία κυβέρνηση  να ληστεύει το λαό, γεμίζοντας τα κρατικά ταμεία για να τα δίνουν στους κεφαλαιοκράτες που ζουν παρασιτικά σε βάρος του λαού.
 Απαιτούμε  εδώ και τώρα:
·         Αφορολόγητο όριο για τις λαϊκές οικογένειες 12.000 ευρώ και 5.000 για κάθε  παιδί
·         Κατάργηση όλων των επιβαρύνσεων σε φάρμακα, εξετάσεις και των λεγόμενων κρατήσεων για την    αλληλεγγύη
·         Κατάργηση  του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης
·         Κατάργηση του  ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και δεύτερη κατοικία της λαϊκής οικογένειας
·         Καμία κατάσχεση σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και την αποταμίευση  των λαϊκών νοικοκυριών
·         Να φορολογηθούν τώρα με 45% όλοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και να καταργηθούν όλοι οι νόμοι μέσω των οποίων χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό
·         Τα χρέη προς το ΔΝΤ και την Ε.Κ.Τ,  να τα πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες και γενικότερα η αστική  τάξη της χώρας μας με έκτακτη φορολογία
·         Απαιτούμε την επαναφορά  των συντάξεων στα επίπεδα του 2009, τη 13η και 14η σύνταξη, καθώς επίσης όλες τις απώλειες που είχαμε μέχρι σήμερα 

Δηλώνουμε αποφασισμένοι, να συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά  τον αγώνα μας  ενάντια σε όλες τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, μέχρι που ο λαός  θα γίνει ο αφέντης στον πλουτο που παράγει.

Κατερίνη 22-3-2017