Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο

 Στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος  πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή, η γιορτή του Δημοτικού
Σχολείου Ανδρομάχης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
         Στην Εορτή οι ηλικιωμένες είχαν τη χαρά να ακούσουν τα παιδιά να απαγγέλουν ποιήματα, χρονικά, κείμενα και τραγούδια που αφορούσαν την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και τον αγώνα των Ελλήνων προγόνων μας για την απελευθέρωσή τους από τον τουρκικό ζυγό. Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η όλη προσέγγιση των πεπραγμένων της Επανάστασης σχετικά με τα κατορθώματα και τη δύναμη ψυχής των Ελλήνων.


        Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα και εκτός του ότι προσέφερε χαρά στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας και στο προσωπικό του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου, αποτέλεσε και ένα πολύτιμο μάθημα ζωής για τα παιδιά  και τους δασκάλους.
      Στο τέλος της γιορτής ο διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Πρεσβύτερος π. Σταύρος Κοσέογλου μετέφερε τις πατρικές ευλογίες και την αγάπη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ενώ συγχρόνως ευχαρίστησε τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς για την εξαιρετική γιορτή που  παρουσίασαν  καθώς και για τις στιγμές νοσταλγίας, αγάπης και ηθικής συμπαράστασης που προσέφεραν στις γερόντισσες Γηροκομείου.
          Μία αλλιώτικη γιορτή της επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι και η οποία δεν έγινε απλώς γιατί έπρεπε, αλλά δίδαξε και συγκίνησε.