Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Σεμινάριο Κατηχητών Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

 Ολοκληρώθηκε το 1ο Σεμινάριο Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, το οποίο οργάνωσε το Γραφείο Νεότητας, και είχε
διάρκεια τεσσάρων μηνών (Οκτώβριος 2016 - Φεβρουάριος 2017).


          Αρχικά εγγράφηκαν 35 νέοι κατηχητές, ολοκλήρωσαν όμως το Σεμινάχιο 26 από αυτούς, οι οποίοι παρακολούθησαν δέκα εισηγήσεις από έμπειρους εκπαιδευτές, κληρικούς και λαϊκούς. Η θεματολογία αφορούσε την Αγία Γραφή, το δόγμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας καθώς και τη σύγχρονη ποιμαντική στα παιδιά και τους νέους. Μετά από κάθε εισήγηση ακολουθούσε εποικοδομητικός διάλογος.


          Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίας Άννης Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε η τελευταία εισήγηση από τον Αρχιμ. Σεβαστιανό Αράπη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα «Η Παλαιά Διαθήκη ως μέσο κατήχησης».


          Στην τελευταία αυτή συνάντηση του Σεμιναρίου Κατηχητών, που είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, προσκλήθηκαν και παρέστησαν και άλλοι κατηχητές.
          Στο τέλος της Συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος συνεχάρη τους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο και επέδωσε τη σχετική βεβαίωση συμμετοχής.