Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Kληρικολαϊκές συναντήσεις και κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

        Tην Κυριακή 8 Ιανουαρίου, το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν δύο Κληρικολαϊκές συναντήσεις στο Πνευματικό Κέντρου του Δήμου Κατερίνης «Εκάβη», που περιλάμβαναν και την καθιερωμένη κοπή Βασιλόπιτας.



          Α΄
Στην πρώτη εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Πρόεδροι και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ενοριακών Επιτροπών (απερχόμενοι επίτροποι και νεοδιορισθέντες), Ιεροψάλτες και Νεωκόροι όλων των Ιερών Ναών.


          Στην πρώτη εκδήλωση  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, καλωσόρισε τους νέους Εκκλησιαστικούς Επιτρόπους, τους συνεχάρη για τον διορισμό τους, εκφράζοντας τις πατρικές του ευχές προς όλα τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων και Διαχειριστικών Επιτροπών, να διανύσουν μια ευλογημένη και δημιουργική τριετή θητεία με υγεία και προκοπή. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους απερχόμενους Επιτρόπους, για τη διακονία που πρόσφεραν στην Εκκλησία, προτρέποντάς τους να τη συνεχίσουν, άσχετα από ιδιότητες και θέσεις.

          Στη συνέχεια έκανε την παρουσίαση ενός σύντομου  απολογισμού του 2016, αναφερόμενος στα σημαντικότερα γεγονότα της Ιεράς Μητροπόλεως. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρωτοτυπία και την αξία του Προγράμματος Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, που προωθεί η Ιερά Μητρόπολη. Τέλος, ευχαρίστησε τους ιερείς όλης της Μητροπόλεως για τους αγώνες τους οποίους καταβάλλουν για την πνευματική πρόοδο και την καλή λειτουργία των Ενοριών, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε ένα ευλογημένο, ειρηνικό και καρποφόρο έτος σε όλους.   
Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η γυναικεία χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Άννης Κατερίνης.



          Β΄
          Στη δεύτερη εκδήλωση παρέστησαν οι εθελοντές των ιδρυμάτων και των φιλανθρωπικών δομών της Μητρόπολης και συγκεκριμένα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου, των Συσσιτίων «Ο Άρτος ο Επιούσιος», του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος», του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Ερυθρού Σταυρού, των Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών, του καταστήματος ενδυμάτων, του Κοινωνικού Φροντιστηρίου καθώς και τα μέλη των Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων.


Στην εκδήλωση των εθελοντών, αρχικά παρουσιάστηκε ένα σύντομο βίντεο με τίτλο «Ήταν άνθρωπος». Αφορούσε τη σημασία του εθελοντισμού ως πράξη ανθρωπιάς που επιβεβαιώνει τη χριστιανική ηθική  στη δύσκολη εποχή μας. όπου κυριαρχεί ο εγωισμός, η αδιαφορία για τον πλησίον και το ατομικό συμφέρον.


                Στην ομιλία του,  ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος επεσήμανε την  φιλανθρωπική δραστηριότητα της Τοπικής Εκκλησίας που εκφράζεται μέσω της έμπρακτης και ανιδιοτελούς αγάπης, της φροντίδας και της πρόνοιας προς τον αναξιοπαθούντα συνάνθρωπο. Παράλληλα, ευχήθηκε στα μέλη των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και των δομών κοινωνικού χαρακτήρα της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεχίσουν με την ίδια ζωντάνια, υπομονή και επιμονή, την ευγενή αποστολή στο έργο τους, «έργο προσφοράς και στήριξης, αλληλεγγύης και αγάπης προς όλους τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη στο νομό μας αλλά και ευρύτερα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
          Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα παιδικής χορωδίας της ΓΕΧΑ Κατερίνης.