Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Με την Μουσικοθεατρική παράσταση "ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ" συνεχίζει τις εκδηλώσεις της την Δευτέρα 16-1-2017 η Σχολή Γονέων Κατερίνης

Με την Μουσικοθεατρική παράσταση "ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ" συνεχίζει τις εκδηλώσεις της την Δευτέρα 16-1-2017 η Σχολή Γονέων–Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.

ΤΜουσικό Σύνολο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας υπό την καλλιτεχνική διέθυνση του κ. Δημ. Καραμούζα και την σκηνοθετική επιμέλεια της κ. Γιώτας Τσεντίδου  σε συνεργασία με τους Μελωδούς της Παράδοσης ανεβάζουν για πρώτη φορά το επικό έργο «ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ» μετά την  επιτυχημένη τους παράσταση «Ερωτόκριτος». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) στις 19:00 και όπως πάντα η είσοδος είναι Ελεύθερη.


Δυο λόγια για το έργο.
Ο Επικός ήρωας Διγενής Ακρίτας ψυχομαχεί. Βρίσκεται στην δίνη της αδήριτης και αμείλικτης φυσικής νομοτέλειας. Το γεγονός είναι συγκλονιστικό. Αυτό καταδείχνεται με την συμμετοχή της φύσης στο δράμα. Ένας θνητός με υπερφυσικές δυνάμεις, πρόκληση στην μοίρα του, παγιδεύεται από τον ανελέητο χάροντα, που ζηλόφθονα και ύπουλα θα του αφαιρέσει την ζωή, καταφέροντας του θανάσιμο τραύμα. Έτσι θα αποκατασταθεί η νόμιμη τάξη που απειλήθηκε από την υπερφυσική διάσταση του ήρωα.

Συντελεστές της Παράστασης
·       Μουσικό Σύνολο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.
·       Μελωδοί της Παράδοσης: Δρανίδου Άννα, Ράδης Σπύρος, Αποστολίδης Νίκος, Κωστόπουλος Γεώργιος, Νικολοπούλου Ελένη, Αμανατίδης Σωτήρης, Αμανατίδης Γεώργιος.
·       Καλλιτεχνική Διέθυνση: Καραμούζας Δημήτριος
·       Σκηνοθετική Επιμέλεια: Τσεντίδου Γιώτα
·       Μετάφραση κειμένου: Καραμέλιος Γεώργιος
·       Ηθοποιοί: Εμμανουέλα Μαργιούλα, Ραφαηλίδης Γεώργιος, Κοντσές Γεώργιος, Γιαννίκη Όλγα, Σαμαρά Έφη, Σπυριδοπούλου Δώρα.
·       Αφήγηση: Γαργαγέτα Χριστίνα


Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ο   Πρόεδρος
    Κωνσταντίνος Κορομπίλης


LOGOTYPO SXOLIS GONEON_t