Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Αναβίωση του εθίμου της Βαρβάρας στο Αιγίνιο

Ο Μορφωτικός Λαογραφικός Σύλλογος Αιγινίου «Η Δήμητρα», πιστός στις αρχές του για τη διάσωση και τη διάδοση του πλούτου της Παράδοσης του τόπου μας, αναβιώνει για δεύτερη
συνεχόμενη χρονιά το έθιμο της «Βαρβάρας», την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, ανήμερα της γιορτής της Αγίας Βαρβάρας, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην Κεντρική Πλατεία του Αιγινίου. 
Ελάτε να απολαύσουμε μαζί την αχνιστή Βαρβάρα, όπως παλιά,  να θυμηθούμε όσοι γνωρίζουμε, να μάθουμε οι νεότεροι…  Είσαστε όλοι καλεσμένοι στην πατροπαράδοτη γιορτή!
 Σήμερα που ο σύγχρονος τρόπος ζωής και οι ξενόφερτες συνήθειες, μας απομακρύνουν σταδιακά από τα παραδοσιακά μας πρότυπα , οδηγώντας μας σε απώλεια της πολιτισμικής μας ταυτότητας, κι ίσως και αυτής της ανθρωπιάς μας, είναι μια καλή ευκαιρία να ανταμώσουμε, να ξεφύγουμε για λίγο απ΄ την πιεστική καθημερινότητα, να αφεθούμε στους ήχους της παραδοσιακής μουσικής, να σιγοτραγουδήσουμε παλιά τραγούδια, να χορέψουμε, να παραδοθούμε στην ευωδία του σουσαμιού και της κανέλας. Ελάτε να μοιραστούμε τη χαρά των προγόνων μας, να γνωρίσουμε το μεγαλείο της ελληνικής παράδοσης.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα «Θρακομελίτες».


Εκ του Γραφείου Τύπου του Συλλόγου