Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Εξακριβώθηκε η δράση συμμορίας τα μέλη της οποίας ενέχονται σε παράνομη υιοθεσία βρέφους

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων
«Πούλησαν» νεογέννητο βρέφος σε ζευγάρι στην Αθήνα

Στο πλαίσιο συστηματικής έρευνας και αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση ς Ασφάλειας Κατερίνης, κατάφεραν να εξακριβώσουν τη δράση συμμορίας τα μέλη της οποίας ενέχονται σε περίπτωση παράνομης υιοθεσίας βρέφους.
Πρόκειται για 4 υπηκόους Βουλγαρίας, δύο άντρες ηλικίας 39 και 44 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 30 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και παράβαση της νομοθεσίας περί υιοθεσιών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τον Απρίλιο του 2016 ο 39χρονος επιμελήθηκε αρχικά για τη μεταφορά της 30χρονης από τη Βουλγαρία σε διαμέρισμα σε περιοχή της Πιερίας, όπου και φιλοξενήθηκε από την 43χρονη και τον 44χρονο, ενώ το επόμενο διάστημα οργάνωσε με τη συνδρομή του παραπάνω ζευγαριού την διακομιδή της σε νοσοκομείο της περιοχής προκειμένου να γεννήσει.
Ακολούθως, την 09-06-2016 ο 39χρονος παρέλαβε από την παραπάνω οικία την 30χρονη μητέρα και το βρέφος της και μετέβησαν σε περιοχή της Αθήνας, όπου συνάντησαν ζευγάρι ημεδαπών και τους παρέδωσε το νεογνό έναντι χρηματικού ποσού.
Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο 39χρονος παρέδωσε στη βιολογική μητέρα το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, ενώ στον 43χρονο και στη 44χρονη κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 1.350 ευρώ.
Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών.
Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης .