Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Μια αλλιώτικη χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Δυνατά συναισθήματα, συγκίνηση, χαμόγελα και καλοσύνη συνόδευσαν τη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργάνωσαν στο Εκκλησιαστικό
Γηροκομείο, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κατερίνης, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «ΣΤΗΡΙΖΩ», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κατερίνης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Ήταν επιθυμία των παιδιών η χριστουγεννιάτικη τους γιορτή να γίνει στο Γηροκομείο με την παρουσία  των γιαγιάδων.


          Τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς τους  καλωσόρισε εγκάρδια ο διευθυντής  του ιδρύματος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Τσαρούχας, ο οποίος και μετέφερε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου ενόψει των Χριστουγέννων. 


          Στη συνέχεια δημιουργήθηκε, στο χώρο υποδοχής του γηροκομείου εορταστική ατμόσφαιρα με μηνύματα αγάπης και ανθρωπιάς στο πνεύμα των ημερών των Χριστουγέννων.
          Τα παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα, παρουσίασαν το πρόγραμμα που είχαν ετοιμάσει και χόρεψαν προκαλώντας ενθουσιασμό στις γιαγιάδες που θυμήθηκαν τα δικά τους νιάτα και χειροκροτούσαν δίνοντας άκοπα ευχές σε μικρούς και μεγάλους.


          Μεγάλη χαρά από τους υπερήλικες συνανθρώπους μας, μάθημα ζωής για τα παιδιά που στα κουρασμένα μάτια αυτών των ανθρώπων είδαν τα χρόνια να έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τους.