Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Το ευάλωτο παιδί και η προσέγγιση του από τους γονείς η επόμενη εκδήλωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης με ομιλητή τον Καθηγητή Γεώργιο Τσικόπουλο

Το ευάλωτο παιδί και η προσέγγιση του από τους γονείς η επόμενη εκδήλωση του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κατερίνης με ομιλητή τον Καθηγητή Παιδοχειρουργικής του
Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιο Τσικόπουλο η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5-12-2016  στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης στις 19:00. Στην αρχή της εκδήλωσης η χορωδία της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης θα παρουσιάσουν ένα δεκαπεντάλεπτο έντεχνο μουσικό πρόγραμμα.


Ο κ.Τσικόπουλος θα αναφερθεί στο ότι ως ευάλωτο (vulnerable) χαρακτηρίζεται το παιδί που επιδεικνύει μια ασυνήθιστη, μια υπερβολική ευαισθησία σε σωματικές ή ψυχικές ασθένειες. Το παιδί αυτό αντιμετωπίζεται από τους γονείς του σαν να διατρέχει μεγάλο κίνδυνο από προβλήματα που αφορούν στην υγεία, στην ανάπτυξη και στην ψυχολογία του. Οι παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση του συνδρόμου του ευάλωτου παιδιού διακρίνονται σ΄ αυτούς που αναφέρονται στο παιδί αυτό καθαυτό, σ΄ αυτούς που έχουν σχέση με τη γέννηση του παιδιού και τέλος σε εκείνους που έχουν σχέση με ψυχολογικά προβλήματα των γονέων. Οι εκδηλώσεις του συνδρόμου περιλαμβάνουν συμπτώματα που αφορούν αφενός μεν τους γονείς, αφετέρου δε τα παιδιά. Το σύνδρομο του ευάλωτου παιδιού δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί αν δε συνειδητοποιηθεί και αναγνωριστεί σαν πρόβλημα και μάλιστα από όλη την οικογένεια.


Στην αρχή της εκδήλωσης η χορωδία κοριτσιών της Γ.Ε.Χ.Α. Κατερίνης θα παρουσιάσουν ένα δεκαπεντάλεπτο έντεχνο μουσικό πρόγραμμα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γεώργιος Τσικόπουλος είναι Διευθυντής Παιδοχειρουργικής Κλινικής Ιπποκράτειου ΓΠΝ Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε το 1955 στην Κατερίνη. Είναι έγγαμος και πατέρας 5 τέκνων. Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. με βαθμό «Άριστα». Έχει μετεκπαιδευτεί :
·        Παιδιατρική Ογκολογία και Εγχειρητική των νεογνών στο Λονδίνο
·        Λαπαροσκοπική Χειρουργική για παιδοχειρουργούς στη Σκωτία 
·        Διαδερμική τοποθέτηση κεντρικών φλεβικών καθετήρων σε παιδιά με κακοήθεια, υπό καθοδήγηση υπερήχων στην Ρώμη 


Ο κ.Τσικόπουλος διετέλεσε Άμισθος επιστημονικός Συνεργάτης στην Παιδοχειρουργική Κλινική Ιπποκράτειο ΓΠΝ Θεσ/νίκης Επιμελητής Β΄, Επιμελητής Α΄, Αναπληρωτής Διευθυντής και Διευθυντής στην Παιδοχειρουργική Κλινική Ιπποκράτειο ΓΠΝ Θεσ/νίκης από το1989 έως σήμερα

Έχει 5 Βραβεία ανακοινωμένης εργασίας, 75 δημοσιεύσεις/ 150 αναφορές 200 ανακοινώσεις σε Συνέδρια και συμμετοχή  σε ερευνητικό πρόγραμμα για μεταμοσχεύσεις ήπατος.




Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ο   Πρόεδρος
    Κωνσταντίνος Κορομπίλης


LOGOTYPO SXOLIS GONEON_t

    Tel. 0030-23510-34288