Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

9ο Ετήσιο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Συνέδριο Αγροτεχνολογίας
Η συμβολή των μικροοργανισμών στη γεωργία, την παραγωγή τροφίμων και την υγεία, θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών του 5ου Ετήσιου Συνεδρίου
Αγροτεχνολογίας που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College. Θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 9 Δεκεμβρίου και οι εργασίες του θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα Seth Frank της Σπουδαστικής Εστίας Aliki Perroti, στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
Η εναρκτήρια ομιλία θα γίνει από τον επικεφαλής του Perrotis College και της Μεταπτυχιακής Σχολής του, δρ. Αθανάσιο Τσαυτάρη και θα έχει ως θέμα: «Οι μεταγονιδιωματικές τεχνολογίες και η αποτίμηση των ωφέλιμων (προβιοτικών) μικροβίων στα φυτά, ζώα, τρόφιμα και ανθρώπους». Θα ακολουθήσει εισήγηση στην πρώτη ενότητα του Συνεδρίου από τον καθηγητή και υπεύθυνο του τμήματος Διαχείρισης Αγρο-Περιβαλλοντικών Συστημάτων του Perrotis College, Αθανάσιο Γκέρτση με θέμα: «Ο μικρόκοσμος του εδάφους… συμβολή του στη γεωργία και παραγωγή τροφίμων».
Το ετήσιο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας διοργανώνεται αδιάλειπτα από το 2012 και έχει πλέον καταστεί θεσμός στα δρώμενα της πόλης ως η κορυφαία εκδήλωση του είδους. Το φετινό Συνέδριο εστιάζει στον πολυδιάστατο ρόλο και την πρακτική αξιοποίηση των ωφέλιμων μικροοργανισμών σε όλα τα επίπεδα της αγροδιατροφικής αλυσίδας, συμβάλλοντας στην ταυτότητα και εν τέλει την προστιθέμενη αξία των αγροδιατροφικών προϊόντων.
Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα του Συνεδρίου


Xορηγοί: Dow AgroSciences Export SAS – Kouimitzis Group – Pelopac Mediterranean Food Specialties. Yποστηρικτές: Agrotech S.A. – Belas Foods – Bios Agrosystems – Φάρμα Κουκάκη – Κτήμα Γεροβασιλείου – Profarm Agrosolutions – Trikalinos ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ – tuvunu - VERGINA