Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η 3η Δεκεμβρίου ορίσθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.

Τα άτομα με αναπηρία, συνάνθρωποι μας με ΄΄ ιδιαίτερες ικανότητες΄΄ ,έχουν ανάγκη την αγάπη, το σεβασμό, το ενδιαφέρον και τη φροντίδα μας αλλά και το δικαίωμα να ζουν ισότιμα μέσα στην κοινωνία όλες τις ημέρες του χρόνου. Τα άτομα με αναπηρία έχουν ανάγκη παροχής από την πολιτεία των αυτονόητων συνθηκών για μια αξιοπρεπή διαβίωσή και απαιτούν όπως όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες, ισότιμη συμμετοχή, καθολική αποδοχή, με ίσες δυνατότητες μόρφωσης, επαγγελματικής αποκατάστασης, μετακίνησης  και κοινωνικής ένταξης.

Η ποιότητα της ζωής των ατόμων με αναπηρία αποτελεί δείκτη πολιτισμένης και δημοκρατικής κοινωνίας. Με την παροχή μέτρων οικονομικής ενίσχυσης, τη δημιουργία υπηρεσιών πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, την υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης, επαγγελματικής  αποκατάστασης αλλά κυρίως  με την αλλαγή των κοινωνικών αντιλήψεων, μπορεί να βελτιωθεί η καθημερινότητα των ατόμων με ιδιαιτερότητες πάντα με γνώμονα μια αξιοπρεπή και άνετη ζωή.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αποδεικνύοντας στην πράξη το κοινωνικό της πρόσωπο και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ατόμων με κινητικά προβλήματα, εγκατέστησε το καλοκαίρι δύο συστήματα πρόσβασης στη θάλασσα «SEATRAC» για την εύκολη και ασφαλή πρόσβασή τους σε ακτή της  Ολυμπιακής Ακτής και των Νέων Πόρων. Βασικό μας μέλημα να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες αυτών των ανθρώπων, να στηρίζουμε δράσεις που προάγουν την προσβασιμότητα, βελτιώνουν την ποιότητας της ζωής τους και διασφαλίζουν τα δικαιώματά τους. Ευχή όλων, η φετινή επέτειος να αποτελέσει για τα άτομα με αναπηρία ένα νέο ξεκίνημα σε έναν κόσμο με ανθρώπινο πρόσωπο, χωρίς αποκλεισμούς, διακρίσεις και δυσκολίες.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου