Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Η δημιουργία μιας επιτυχημένης ΜΚΟ θέλει γερό “δόντι” και μεγάλο “βύσμα”.Ιστορία μιας χλιδάτης ΜΚΟ!

Καμιά φορά κανείς ακούει για τα λεφτά που παίζουν οι ΜΚΟ, χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο από το κράτος και το πρώτο που του περνάει από το μυαλό
είναι η φράση: «Να κάνουμε κι εμείς μια ΜΚΟ …να ζεσταθεί η τσέπη μας!». Μόνο που δεν είναι τόσο απλό. 
Οι ΜΚΟ που διαχειρίζονται λεφτά δημιουργούνται …αφού πρώτα εξασφαλιστούν τα λεφτά. Στήνεται το κύκλωμα… Υπουργείο, Έργο προς Χρηματοδότηση …και μετά στήνεται η σχετική ΜΚΟ, ακόμα και για μία μέρα, ώστε να γίνει η εκταμίευση.
Μία ενδιαφέρουσα ιστορία… χλιδάτης ΜΚΟ …μπορείτε να διαβάσετε εδω …κι αξίζει τον κόπο.
H Μπριγκίτα Παπασταύρου (Μητέρα του γνωστού της Λίστας Λαγκάρντ), ο Νίκος Καλτεζιώτης, (πρώην υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων το 1980) και η ΜΚΟ για την διάσωση του Παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου!
Κατάφεραν στην Αρκαδία το ”ιδεώδες” να γίνει ΜΚΟ!!!
Και όλοι προσκυνούν τους εμπνευστές της και κανένας δεν προβληματίζεται για τις προθέσεις των ιδρυτών, τους σκοπούς της εταιρείας και τα έργα της. Μερικές φανφάρες αρκούν για να δελεάζεται το πόπολο και να ”απορροφώνται” οι επιχορηγήσεις !!!
Πιο αναλυτικά διαβάζουμε στο εξαιρετικό ρεπορτάζ του Γρηγόρη Ευτυχίδη:
Την άνοιξη του 2007 μια μικρή ομάδα ανθρώπων από διάφορες χώρες πήρε την πρωτοβουλία να ιδρύσει την ΔΙΕΘΝΗ ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, μια μη κερδοσκοπική κοινωφελή οργάνωση (ΜΚΟ) για τη μελέτη και την αξιοποίηση του Παγκόσμιου Αρκαδικού Κεκτημένου. (ΒΡΕ ΑΡΚΑΔΕΣ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΣΑΣ; )
Το κεφάλαιο της εταιρείας ορίζεται στο ποσό των 15.000 € και έχει σχηματιστεί από εισφορές των ιδρυτών – εταίρων, ποσού καθεμιάς 1.000 
Πόροι της εταιρείας είναι, οι εισφορές και συνδρομές των εταίρων στην εταιρεία, το ποσό των οποίων καθορίζεται από το ΔΣ, οι τυχόν κρατικές ή άλλες επιχορηγήσεις (ΩΠΠΠΠ ΓΚΟΛΛΛ….), οι δωρεές και παροχές ιδιωτών ή νομικών προσώπων ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου, οι πάσης φύσης χορηγίες εταίρων ή τρίτων, οι κληρονομίες ή κληροδοσίες υπέρ της εταιρείας και τα έσοδα από την εν γένει δραστηριότητα της εταιρείας.
ΑΜΟΙΒΗ ΕΤΑΙΡΩΝ


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ