Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ο Ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χρήστος ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ την 21 Νοεμβρίου στο Ανοικτό Πανεπιστημίου Κατερίνης

Ο Ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χρήστος ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ την 21 Νοεμβρίου στο Ανοικτό Πανεπιστημίου Κατερίνης.

Το επίκαιρο θέμα που θα πραγματευτεί ο κ. Γιανναράς με τους φίλους της Σχολής Γονέων Κατερίνης θα είναι «Η Ελλάδα σήμερα: Κρίση η Παρακμή Στην αρχή της εκδήλωσης η Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου υπο την Διέθυνση του μαέστρου κ.Ευθυμίου Μαυρίδη θα παρουσιάσει επιλεγμένα μουσικά κομμάτια της. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης στις 19:00 και όπως πάντα η είσοδος είναι Ελεύθερη. 
  


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ  Χρήστος Γιανναράς

Ο Χρήστος Γιανναράς είναι σύγχρονος Έλληνας καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και του Παρισιού (Σορβόνη). Είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, είναι επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, του St. Vladimir's Orthodox Seminary της Νέας Υόρκης και της Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.
Από το 1982 μέχρι το 2002 υπήρξε τακτικός καθηγητής της φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Αθήνας Δίδαξε φιλοσοφική ορολογία, και μέθοδο, πολιτική φιλοσοφία και πολιτιστική διπλωματία. Επίσης έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια Παρισιού, Γενεύης, Λωζάννης και Κρήτης.
Έχει επιδείξει πλούσιο συγγραφικό έργο με θεματολογία που σχετίζεται με την έρευνα των διαφορών ανάμεσα στην ελληνική και στην δυτικοευρωπαϊκή φιλοσοφία και ορθόδοξη χριστιανική παράδοση. 
Ο Χρήστος Γιανναράς υπήρξε υπότροφος του γερμανικού Ιδρύματος Υποτροφιών "Alexander von Humboldt Stiftung". Είναι εκλεγμένο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων, καθώς επίσης και της Διεθνούς Ακαδημίας Ανθρωπιστικών Επιστημών (Academie International des Sciences Humaines) (Βρυξέλλες). Παρέμβαινε και συνεχίζει να παρεμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα μέσω τακτικής αρθρογραφίας στις εφημερίδες, Το Βήμα, παλαιότερα, επί 13 χρόνια, και από το 1993 μέχρι σήμερα στην Καθημερινή, με παράλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ο   Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Κορομπίλης


LOGOTYPO SXOLIS GONEON_t

    Tel. 0030-23510-34288