Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού στο διακρατικό πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Μια ξεχωριστή σχολική χρονιά ξεκινάει σε λίγες ημέρες για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού το οποίο αναλαμβάνει τον συντονισμό διακρατικού
προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το σχολείο μας υπέβαλε αίτηση στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) ως συντονιστής ομάδας σχολείων από άλλες 8 χώρες (Βουλγαρία, Ιταλία, Ισπανία, Λιθουανία, Ρουμανία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία), η οποία αξιολογήθηκε θετικά και εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού θα έχουν την ευκαιρία για δύο χρόνια (σχολικά έτη 2016-17 και 2017-18 μέχρι 31 Αυγούστου 2018) να δημιουργήσουν, να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν και να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες μέσα από το πρόγραμμα Erasmus+ Στρατηγική Σύμπραξη Σχολείων-KA2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα «Multicultural Communication: Breaking Stereotypes» (Πολυπολιτισμική Επικοινωνία- Καταργώντας τα Στερεότυπα).


Τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί στον Κολινδρό η πρώτη συνάντηση του προγράμματος με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλες τις συμμετέχουσες χώρες.

Από τη προσωπική σελίδα του διευθυντή
του 2ου δημοτικού σχολείου Κολινδρού