Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΑΡΘΡΟ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ: Φοροκαταδίωξη ανελέητη και κοινωνική αναλγησία απο τόν ΣΥΡΙΖΑ. Χειρότεροι απο τον νεοφιλελευθερισμό

Η σκληρή και επιθετική  οικονομική πολιτική τής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχει ώς εξής.Αύξηση εντελώς παράλογη  τών συντελεστών  ΦΠΑ παρακράτηση φόρου από μισθούς και συντάξεις και συνάμα αύξηση της προκαταβολής φόρου που τέθηκε σε εφαρμογή από 27.5.2016   που επιβαρύνουν τα νοικοκυριά και τόν Έλληνα φορολογούμενο  ακόμη περισσότερο.
Να σημειώσω ότι από τόν Οκτώβριο 2016 αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από τα 230 το χιλιόλιτρο στα 280 συμπεριλαμβ/νης της κηροζίνης.
Ενώ από το 2017 αυξάνονται οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στο υγραέριο στήν αμόλυβδη και κυρίως  στο πετρέλαιο κίνησης
Αυτήν  την πολιτική είσπραξης και φοροκαταλήστευσης προκειμένου να κλείσουν οι μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού και να πληρώσει τις δόσεις στο ΔΝΤ και δανειστές ακολουθεί η Κυβέρνηση του χειρότερου Μνημονίου.
Έτσι προσδοκά η Κυβέρνηση των μεγαλοστομιών να εκπληρώσει τις πολλαπλές  τρέχουσες  δανειακές υποχρεώσεις της.
Έλεγε  αγανακτισμένος ένας απλός πολίτης: "Ανίκανοι και ψεύτες μας κορόιδεψαν....κοπρόσκυλα της Αριστεράς βολεύτηκαν στις καρέκλες εξουσίας"(Σας το μεταφέρω αυτούσια)
Από τήν άλλη ο ανεκδιήγητος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης  πού ψάχνει θησαυρούς σε σεντούκια έλεγε ότι δέν μπορούμε να έχουμε συνέχεια ρύθμιση 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμα χρέη πρός το Δημόσιο.
Βέβαια υπάρχει κατ' αυτόν δυνατότητα επανένταξης για όσους έχασαν τήν ρύθμιση τους σύμφωνα με τήν εγκύκλιο ΠΟΛ.1226 που στήν σελ 8 ρητά αναφέρει τις προϋποθέσεις επανένταξης
Δέν αντιλαμβάνεται ο πανικόβλητος αδαής  κ.Αλεξιάδης που νοιάζεται για ολοένα περισσότερα φορολογικά έσοδα και να νομοθετήσει  για την οικειοθελή δήλωση κρυμμένων  εισοδημάτων  ότι αν θεσπίσει ακόμη και άτοκη ρύθμιση 120 δόσεων,όπως συμβαίνει στην ΕΕ και καταργήσει το ληστρικό επιτόκιο, θα γεμίσουν  γρήγορα τα κρατικά ταμεία και θα διευκολυνθούν χιλιάδες φορολογούμενοι που θα σπεύσουν για διακανονισμό στις Εφορίες.
Αλήθεια οι άφαντοι, ανύπαρκτοι κκ Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ (μάλλον σε διακοπές ευρισκόμενοι)γιατί δεν ασχολούνται  διόλου με τό φλέγον αυτό ζήτημα?
Δεν μπορούν να φέρουν μία τροπολογία?
Να απαιτήσουμε να νοιαστούν  οι βουλευτάδες λοιπόν να τούς ξετρυπώσουμε , οι περισσότεροι έχουμε έλθει σε οικονομικό αδιέξοδο.

Βασίλης Δ.Νουλέζας
Δικηγόρος ΑΠ
lawofficenoulezas@gmail.com