Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Τον βγάζουν σε αναγκαστική σύνταξη στα 102 του χρόνια!!!

Αυστραλός επιστήμονας του Πανεπιστημίου Edith Cowan βγαίνει σε αναγκαστική σύνταξη μετά από απόφαση των Αρχών του ιδρύματος

Ο Δρ David Goodall -ο μεγαλύτερος, από άποψη ηλικίας, επιστήμονας της Αυστραλίας-, ο οποίος υπηρέτησε τον τομέα της Βοτανολογίας για πάνω από 70 χρόνια και έχει συγγράψει πάνω από 100 επιστημονικά άρθρα, αναγκάστηκε σε υποχρεωτική συνταξιοδότηση μετά από σχετική απόφαση της διοίκησης του Πανεπιστημίου Edith Cowan Δυτικής Αυστραλίας, στο οποίο και κατείχε τη θέση του επίτιμου ερευνητικού συνεργάτη τα τελευταία 20 χρόνια. 
Η υποχρεωτική αποχώρηση του Goodall -που διανύει σήμερα το 102ο έτος της ηλικίας του-, αποφασίστηκε από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου με αποκλειστικό γνώμονα «το καλό του» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωσή της.
Όπως είπε ο πρύτανης Andrew Woodward, η απόφαση του Πανεπιστημίου πάρθηκε μετά από σειρά αναφορών εκ μέρους συναδέρφων του Goodall, οι οποίοι είχαν πολλές φορές εκφράσει έντονη ανησυχία για την ασφάλειά του αλλά και την ποιότητα ζωής του. 
«Η απόφασή μας δεν πάρθηκε ελαφρά τη καρδία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Woodard αναφερόμενος στην απόφαση της διοίκησης.
Πάντως, η έξοδος του Δρ Goodall, παρά το «νεαρό» της ηλικίας του, δεν θα είναι προς το παρόν ολοκληρωτική. 
Από την επόμενη χρονιά ο Δόκτωρας, θα μπορεί να επισκέπτεται το Πανεπιστήμιο για συναντήσεις ή άλλες επιστημονικές συνάξεις με συνοδό, ενώ το Πανεπιστήμιο θα τον «διατηρήσει» στη θέση που έχει αυτήν τη στιγμή ο Δρ Goodall ως επίτιμος καθηγητής του Τμήματος Βοτανολογίας για άλλα τρία χρόνια.
Ο αιωνόβιος καθηγητής τώρα δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται «το καλό του» όπως το αντιλαμβάνεται η διοίκηση του Πανεπιστημίου. Ο ίδιος λίγο μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης, εξέφρασε την ελπίδα ότι η διοίκηση του Πανεπιστημίου θα την επανεξετάσει, επιτρέποντάς του να συνεχίσει να δουλεύει από το γραφείο του στους χώρους του Πανεπιστημίου. 
Μάλιστα, όπως ανέφερε η κόρη του Δρ Goodall, Karen Goodall-Smith, η απομάκρυνσή του από το Πανεπιστήμιο, παρά τις όποιες καλές προθέσεις της διοίκησής του, μάλλον θα κάνει κακό και όχι καλό στην υγεία του αιωνόβιου καθηγητή.