Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Αργυρό μετάλλιο στο φωτοφίνις ο Σπύρος Γιαννιώτης, ενώ ήταν 23ος!!!

Δεν υπάρχει αυτό που έκανε ο Σπύρος Γιαννιώτης καθώς από 23ος αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στα 36 του!..
 ΡΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ:ΔΗΜΟΣ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ

Οι τίτλοι τέλους στην αθλητική καριέρα του Σπύρου Γιαννιώτη έπεσαν σήμερα με τον σπουδαίο αυτό άνθρωπο και κολυμβητή να αγωνίζεται στο μαραθώνιο της κολύμβησης στο Ρίο...
Ο συγκλονιστικός Σπύρος ήταν απίστευτος και με ένα εκπληκτικό φίνις στα τελευταία μέτρα αναδείχθηκε δεύτερος Ολυμπιονίκης. Ο Θεός ήταν μαζί του, όλοι οι Ελληνες ήταν μαζί του και ο Σπύρος σε ηλικία που άλλοι είναι στη ... σύνταξη κατέκτησε μετάλλιο στο Ρίο.
Ο Γιαννιώτης ξεκίνησε συντηρητικά και στα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα ήταν 23ος με ένα λεπτό διαφορά από τον προπορευόμενο αθλητή. Στα 5 χιλιόμετρα ήταν 22ος με 1,5 λεπτό διαφορά από τον Αυστραλό Πουρτ που προηγείται. Ωστόσο ανέβασε ρυθμό καθώς στα 7,5 χιλιόμετρα είναι 14ος και τα έδωσε όλα για όλα, για το μετάλλιο!

Με την κούρσα αυτή ο Σπύρος Γιαννιώτης αποχαιρετά στα 36 τον αθλητισμό και είναι ο μοναδικός Ελληνας κολυμβητής που έχει διπλή συμμετοχή σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων, το 2004 στην Αθήνα που ήταν 5ος και 7ος. Από το 2000 στο Σίδνεϊ και μετά έχει πάρει μέρος σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ έχει αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης πολλές φορές ενώ το 2013 στη Βαρκελώνη αναδείχθηκε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία ανοικτής θάλασσας.
Εχει συλλογή μεταλλίων από πολλές άλλες διοργανώσεις ενώ έχει ανακηρυχθεί και αθλητής της χρονιάς από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμό Αθλητικού Τύπου.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ