Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Δήμος Κατερίνης: ΕΛΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ - Την Πέμπτη 18 Αυγούστου, μετά τις 20:00

Δήμος Κατερίνης: ΕΛΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΣ
Την Πέμπτη 18 Αυγούστου, μετά τις  20:00

Να γιορτάσουμε την ουσιαστική αναβάθμιση του πάρκου της Κατερίνης, το οποίο, μετά την ολοκλήρωση συντονισμένων παρεμβάσεων καθίσταται ένας ελκυστικός χώρος πρασίνου υψηλής αισθητικής – αναψυχής, για όλες τις ηλικίες, μας καλεί ο Δήμος Κατερίνης, την Πέμπτη 18 Αυγούστου και από ώρα 20:00.
Μουσικά σχήματα, ντι-τζεϊς,  χορός, ξυλοπόδαροι, παιδικές - εκπαιδευτικές δράσεις, κατασκευές κ.α. συνθέτουν το χαρούμενο και καλοκαιρινό εορταστικό σκηνικό, που θα στηθεί στο λειτουργικό και προσβάσιμο στα παιδιά, στις οικογένειες της πόλης μας, αλλά και στους επισκέπτες, δημοτικό πάρκο.


«Mε συγκεκριμένο στόχο και πρόγραμμα, με εντατική φροντίδα το πάρκο της Κατερίνης εκτός από ένα κεντρικό σημείο, καθίσταται κέντρο της ίδιας της ζωής για την πόλη μας, καθώς αναβαθμίστηκε ουσιαστικά και έγινε περισσότερο οικείο, ασφαλές και προσιτό σε όλους» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.



Όπως είναι γνωστό, οι παρεμβάσεις εξωραϊσμού και αναβάθμισης του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης, επικεντρώθηκαν μεταξύ άλλων:

-          στη δημιουργία υψηλής ποιότητας και αισθητικής παιδικής χαράς, με τα πιστοποιημένα και ασφαλή παιχνίδια της.

-          Στην τοποθέτηση σύγχρονων, φωτιστικών σωμάτων με τις πλέον ποιοτικές προδιαγραφές.  Στόχος των παρεμβάσεων, που υλοποιήθηκαν με βάση φωτομετρικές μελέτες είναι η βελτίωση της  απόδοσης και της ποιότητας του  φωτισμού. Παράλληλα, η εξοικονόμηση ενέργειας & πόρων, η αποφυγή της φωτορύπανσης και η συμβολή στην άνεση και την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών.

-          Στα πολύχρωμα παγκάκια με τα πρωτότυπα, καλοκαιρινά και ευχάριστα σχέδια, που τοποθετήθηκαν και άλλαξαν την όψη ενός ακόμη πολυσύχναστου σημείου αναφοράς, για την καθημερινότητα των πολιτών.

-           Στην υλοποίηση επιμέρους επισκευών και εργασιών συντήρησης, όπως ανακατασκευή τμημάτων (πλακοστρώσεις, επιχρίσματα κ.ο.κ.).


-          Στη βελτίωση της καθαριότητας και της υγιεινής, καθώς και της αισθητικής εικόνας στο χώρο του δημοτικού πάρκου με την τοποθέτηση στο χώρο νέων κάδων απορριμμάτων.

-          Στην ολοκλήρωση των εργασιών στο χαρακτηριστικό συντριβάνι, το οποίο γίνεται και πάλι το σήμα κατατεθέν του πάρκου και της πόλης γενικότερα.

-          Στην καθημερινή φροντίδα της εικόνας του πρασίνου συμβάλλουν οι απαραίτητες κλαδεύσεις, εργασίες καθαρισμού του δημοτικού πάρκου από χόρτα κ.α.