Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «NO BORDER CAMP»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «NO BORDER CAMP»

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη ανεκτική, υποδέχεται τους πάντες χωρίς διαχωρισμούς
και διακρίσεις, είναι φιλόξενη και ανοιχτή σε όλους και όλες και σε όλα τα ρεύματα σκέψης και δράσης, γιατί έχουμε τη βαθειά πεποίθηση ότι αυτό αποτελεί πλούτο για την πόλη μας και μας σπρώχνει βήματα μπροστά.
Όμως, δράσεις όπως το No Border Camp πρέπει να υπόκεινται στους βασικούς κανόνες λειτουργίας της πόλης, γιατί η πόλη πρέπει να είναι λειτουργική προκειμένου και να προχωράει μπροστά, και πρέπει να σέβονται τους νόμους του κράτους, γιατί αλλιώς θα επικρατήσει χάος που δεν συμφέρει σε κανέναν.
Γι’ αυτό, ακόμη κι αν συμφωνεί κανείς ή ακόμη κι αν βλέπει με συμπάθεια τον ιδεολογικοπολιτικό χώρο που διοργανώνει το Camp, δεν μπορεί να παραβλέψει ότι η εγκατάστασή του είναι αυθαίρετη και ιδιαίτερα προβληματική. Οι διοργανωτές θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν μπει στον κόπο να επιδιώξουν μια προηγούμενη συνάντηση ή συνεννόηση με τις πανεπιστημιακές αρχές ή με τον Δήμο.

Έστω και εκ των υστέρων, λοιπόν, η συνεννόηση πρέπει να υπάρξει. Λύσεις πάντα υπάρχουν και πάντα βρίσκονται. Απαιτείται, επίσης, σύνεση και επαγγελματισμός από τις αρχές, οι οποίες πρέπει να κρατήσουν ανοιχτή τη γραμμή επικοινωνίας. Μόνον έτσι το No Border Camp θα μεταδώσει το μήνυμά του στην πόλη και μόνον έτσι η πόλη θα μπορέσει να ακούσει το μήνυμα».