Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΟΓΑ: Παράταση για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών

Του Βασίλη Αγγελόπουλου 
Παράταση για ένα μήνα, έως την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016, έδωσε ο ΟΓΑ στην
προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του Β΄ εξαμήνου 2015. Η παράταση αφορά τους αγρότες αυτοτελώς απασχολούμενους, καθώς και τους εργοδότες – επιχειρήσεων, για τους οποίους έληγε σήμερα(χθες), 30 Ιουνίου, η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Η διοίκηση του Οργανισμού διευκρινίζει ότι έως την ίδια ημερομηνία 29-07-2016 παρατείνονται και οι προθεσμίες πληρωμής των τριμηνιαίων - εξαμηνιαίων δόσεων των παλαιών ρυθμίσεων καθώς και των δόσεων των Ηλεκτρονικών Ρυθμίσεων (100 δόσεων, “Πάγια”, “Νέα Αρχή”) που επίσης έληξαν σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές είναι αυξημένες σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες, του α' εξαμήνου 2015, λόγω του νέου Ασφαλιστικού. Ειδικότερα, οι εισφορές του β' εξαμήνου 2015, ανέρχονται σε 10%, από 7% επί του εισοδήματος, που ήταν έως τώρα για τους 667.229 ασφαλισμένους του ΟΓΑ. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νέο νόμο (ν.4387/2016), θα υπάρξει σταδιακή αύξηση των εισφορών στα επίπεδα του 20% για τους αγρότες, όπως ακριβώς και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
Οι πληρωμές μπορούν να πραγματοποιηθούν σε οποιοδήποτε κατάστημα Τράπεζας ή των ΕΛΤΑ καθώς και μέσω της υπηρεσίας e - banking όλων των Τραπεζών.
Η διοίκηση του Οργανισμού, ζητάει την εμπρόθεσμη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, ξεκαθαρίζοντας ότι μετά την καταληκτική ημερομηνία της 29-07-2016, δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.
www.dikaiologitika.gr