Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

         45ο Φεστιβάλ Ολύμπου
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ- ΜΟΥΣΙΚΗ
ΑΝΑΛΟΓΙΟ- ΘΕΑΤΡΟ


 Το 45ο Φεστιβάλ Ολύμπου,  ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 και μας υποδέχεται  με πλούσιο και πολυποίκιλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Με κυρίαρχη τη μεγάλη συναυλία ρουμάνικης και ελληνικής μουσικής στις 21.30 στο αρχαίο θέατρο Δίου. Εκατό μουσικοί και χορωδοί επί σκηνής.

Η πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης, η Χορωδία Preludiou Βουκουρεστίου και  η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, θα εκτελέσουν και θα ερμηνεύσουν συνθέσεις Ρουμάνων και Ελλήνων δημιουργών υπό τη διεύθυνση των μαέστρων Θόδωρου Ορφανίδη, Παναγιώτη Λυμπανοβνού και V.Enchedou.  

Δύο ώρες νωρίτερα στις 19.30 στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια τριών σπουδαίων εκθέσεων Ρουμάνων καλλιτεχνών.
Συγκεκριμένα: α) Ομαδική έκθεση 24 ζωγράφων από το Βουκουρέστι β) Σύγχρονη ζωγραφική του Γ. Γκράμμα και γ) Αγιογραφίες της Ε. Μουραρίου.
Τις εκθέσεις θα εγκαινιάσουν ο υφυπουργός Εξωτερικών και ο Πρέσβης της Ρουμανίας.


Την Κυριακή στον ίδιο χώρο, στις 21.30 θα παρουσιαστεί το αναλόγιο με θέμα
« Έλληνες λογοτέχνες που έζησαν στη Ρουμανία».
Ο Γιώργος Χ. Χανδόλιας, η Λένα Παταρίδου, η Έφη Δήμου και αρκετοί άλλοι καλλιτέχνες, θα παρουσιάσουν λογοτεχνικά κείμενα και μελοποιημένα ποιήματα Ελλήνων λογοτεχνών που γεννήθηκαν ή έζησαν στη Ρουμανία.  

Την ίδια μέρα και ώρα (Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 στις 21:30) για τους θεατρόφιλους στα αρχαία Λείβηθρα ο «ΠΗΓΑΣΟΣ»  παρουσιάζει το έργο του Ντάριο Φο, «ΜΙΣΤΕΡΟ ΜΠΟΥΦΟ».

Να σημειώσουμε ότι οι τρεις πρώτες εκδηλώσεις είναι με δωρεάν είσοδο, ενώ η θεατρική παράσταση με εισιτήριο των 10 και των 7 ευρώ.

Ένα Σαββατοκύριακο με πλούσιες αλλά προπαντός ποιοτικές εκδηλώσεις, με τη σφραγίδα του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου.


Το 45ο Φεστιβάλ Ολύμπου τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και έχει ως συνδιοργανωτές  την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τον Δήμο Δίου-Ολύμπου. Το υποστηρίζουν επίσης, οι Δήμοι Κατερίνης και Πύδνας-Κολινδρού, το Επιμελητήριο Πιερίας,  η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας
και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας.
Ενώ τις εκδηλώσεις της τιμώμενης χώρας στηρίζουν το Κρατικό Ινστιτούτο Πολιτισμού της Ρουμανίας, η πρεσβεία της Ρουμανίας στην Αθήνα και το Γενικό προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη.