Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Όλα έτοιμα για τον 13ο Olympus Marathon

 Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση ορεινού τρεξίματος πλησιάζει..
Όλα έτοιμα για τον 13ο Olympus Marathon


Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή του 13ου Olympus Marathon έχει ξεκινήσει. Ο κορυφαίος διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος, 44 χιλιομέτρων και 3.200 θετικής υψομετρικής στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στον Όλυμπο, το βουνό των θεών, στις 26 Ιουνίου 2016 και είναι έτοιμος να υποδεχτεί 790 αθλητές, αριθμός ρεκόρ συμμετεχόντων.
 Στην εκκίνηση του Olympus Marathon 2016, ο οποίος στα 13 χρόνια υλοποίησης του έχει κερδίσει την αγάπη των φίλων του ορεινού τρεξίματος παγκοσμίως, φιλοδοξούν να σταθούν 92 ξένοι αθλητές από 24 χώρες του κόσμου. Πολυπληθέστερη χώρα σε συμμετοχές για ακόμα μια φορά η χώρα της Ρουμανίας (με 32 συμμετέχοντες).
Στους συμμετέχοντες του ΟΜ 2016 ξεχωρίζουν: ο κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής και 3 φορές νικητής του αγώνα, Ισπανός, Hernandez Gispert Jessed  και ο Έλληνας πρωταθλητής, Δημήτρης Θεοδωρακάκος, δύο φορές νικητής του αγώνα.
Διακεκριμένοι και καταξιωμένοι αθλητές-δρομείς στο χώρο του ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα όπως: ο  Γιάτσεκ Μπόγκοτς, ο Διαλεκτός Γιώργος, Νίκος Καλοφύρης, Χάρης Καλαμπούκας, Άρης Τσίπης, Σταύρος  Στεφανής, Πλάτωνας Αρώνης.
Αρκετοί elite αθλητές από το εξωτερικού όπως: ο Ελβετός, Philipp Brugger, ο Νορβηγός, Amdahl Sondre, ο Αιθίοπας, Woldogeiorgis Eyob και πολλοί άλλοι που αναμένουμε να συναγωνιστούν και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Επίσημη καλεσμένη αθλήτρια στη φετινή διοργάνωση, η Αμερικανίδα Πρωταθλήτρια Stevie Kremer. Στις γυναικείες συμμετοχές ξεχωρίζουν τα ονόματα των διακεκριμένων αθλητριών, Καζιμίροβα Ξένια, Τσέκοσκα Καταρζίνα-Άννα, Λόρα Ρεπσένκο, Χριστίνα Κοζάρεβα. Αξιοσημείωτη η συμμετοχή της Ιρένας Μαλιμπόρσκα – Κυριάκου, νικήτριας του 1ου Olympus Marathon, η οποία θα σταθεί για 13η φορά στην εκκίνηση του αγώνα. Στον αγώνα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και η νικήτρια του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2015, Γλυκερία Τζιατζιά.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΑΘΛΗΤΕΣ
Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα φέτος, όπως και κάθε χρόνο, είναι έτοιμη να καλύψει τις ανάγκες των αθλητών με τον καλύτερο και ποιοτικότερο τρόπο.
Ασφάλιση αθλητών
Πρωταρχικό μέλημα της διοργάνωσης είναι η ασφάλεια των αθλητών. Πέρα από τις πρώτες βοήθειες που θα παράσχουν, o Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και συγκεκριμένα το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κατερίνης κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα, οι συμμετέχοντες στον Olympus Marathon 2016, θα είναι ασφαλισμένοι για προσωπικό ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Εθνική Ασφαλιστική. Το Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου, το Νοσοκομείο Κατερίνης και το ΕΚΑΒ θα βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ασθενοφόρο του Στρατού θα βρίσκεται σε αναμονή στη θέση Πριόνια.

Πακέτο αθλητή
Το πακέτο του αθλητή σε τσάντα Runner Store θα περιέχει το Βib Number καθώς και δώρα προς τον αθλητή. Όπως τεχνικό μπλουζάκι salomon, τεχνικό καπέλο salomon και μπαντάνα λαιμού.

Pasta Party
Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα σε συνεργασία με την Melissa ετοιμάζουν σε ένα εορταστικό κλίμα το Pasta Party την παραμονή του αγώνα με φαντασμαγορικό show και συνοδεία καλλιτεχνικού προγράμματος του συγκροτήματος The Audio Box  στο Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου.

Λεωφορεία για την εκκίνηση του αγώνα στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου.
Η διοργάνωση εξασφαλίζει τη μετακίνηση των αθλητών από το Λιτόχωρο προς τον Αρχαιολογικό Χώρο του Δίου έχοντας διαθέσιμα λεωφορεία στο Δημοτικό Πάρκο Λιτοχώρου από τα ξημερώματα της Κυριακής. Για τον καλύτερο συντονισμό και οργάνωση της διαδικασίας μεταφοράς των αθλητών,  ο κάθε αθλητής ή αθλήτρια θα παραλαμβάνει ένα καρτελάκι-εισιτήριο κατά τη διάρκεια του Registration, όπου θα αναφέρεται η ώρα εκκίνησης του λεωφορείου. Συγκεκριμένα, οι ώρες των δρομολογίων θα είναι:
4:00, 4 λεωφορεία (225 θέσεις)
4:40, 3 λεωφορεία (175 θέσεις)
4:50, 1 λεωφορείο (50 θέσεις)
5:20, 4 λεωφορεία (175 θέσεις)

Σταθμοί Τροφοδοσίας
Ο αγώνας καλύπτεται από 12 σταθμούς τροφοδοσίας εκ των οποίων οι 5 είναι βασικοί σταθμοί και οι αθλητές θα μπορούν να προμηθευτούν τζελ, σνακς, ξηρούς καρπούς, ηλεκτρολύτες και νερό (Κορομηλιά, Πετρόστρουγκα, Οροπέδιο, Πριόνια, Καστάνα). Στους υπόλοιπους σταθμούς μόνο νερό και ηλεκτρολύτες. Να σημειώσουμε πως τα ενεργειακά προϊόντα είναι προσφορά του μεγάλου χορηγού του αγώνα, Ethicsport. Αναψυκτικά και εμφιαλωμένα νερά ΑΥΡΑ από το μέγα χορηγό, την ΑΥΡΑ.  Όλη η υπόλοιπη τροφοδοσία είναι ευγενική χορηγία του Market Plus στο Λιτόχωρο.

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
Η χρονομέτρηση του Olympus Marathon θα γίνει ηλεκτρονικά από την εταιρία Championchip στην εκκίνηση, τον τερματισμό και φέτος θα υπάρχει κάλυψη σε άλλα τρία σημεία της διαδρομής, Κορομηλιά, Οροπέδιο και Πριόνια, με σκοπό τη γρήγορη ενημέρωση της γραμματείας στον τερματισμό και την ακριβέστερη καταγραφή των περασμάτων. Καταγραφή των αθλητών θα γίνεται και στους 12 σταθμούς.

Τερματισμός
Στον τερματισμό θα διανέμεται νερό και ισοτονικό Powerade  στους αθλητές προκειμένου να δροσιστούν και να ενυδατωθούν αποτελεσματικά, ευγενική χορηγία του μέγα-χορηγού ΑΥΡΑ και στη συνέχεια θα μπορέσουν να απολαύσουν ένα πλούσιο γεύμα καθώς και φρούτα  εποχής  προσφορά της εταιρίας ΦΡΟΥΤΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣΗΣ.

Για μια ακόμη χρονιά συνδιοργανωτές του Olympus Marathon 2016  είναι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο  Δήμος  Δίου – Ολύμπου.
Και τέλος ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας ανάπτυξης και Τουρισμού

Από την Οργανωτική Επιτροπή του ΟΜ
Λιτόχωρο 21/06/16