Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ: «Πρόσφυγες και Πιερία : Ιστορία - Εξελίξεις - Εκτιμήσεις»

Ως Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας Πιερίας παρά τα διάφορα εμπόδια που συναντυάμε σήμερα, στα πλαίσια των δράσεών μας πραγματοποίησαμε με επιτυχία την εκδήλωση ιστορικού, πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος με τίτλο «Πρόσφυγες και Πιερία
,8:
Ιστορία - Εξελίξεις - Εκτιμήσεις» που έλαβε χωρα την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στην κεντρική αίθουσα της Αστικής Σχολής Κατερίνης.


Με τις τοποθετήσεις και τη βοήθεια των ομιλητών κ. Θεόδωρου Παυλίδη, Προέδρου του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης, κ. Νικολάου Γραίκου, Δρος Ιστορίας της Τέχνης ΑΠΘ και κ. Αντωνίου Βελώνη, Ιστορικού ΑΠΘ προσεγγίσαμε το φαινόμενο της προσφυγιάς του 20ού αιώνα και το ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, της Ανατολικής Θράκης και του Πόντου μέχρι και τις σύγχρονες εξελίξεις του προσφυγικού ζητήματος, με τις επιδράσεις που είχε διαχρονικά στη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα στην Πιερία. Στο τελευταίο μέρος της εκδήλωσης τέθηκαν ερωτήσεις από το κοινό προς τους ομιλητές και αναπτύχθηκε διάλογος που διευθέτησε απορίες και ανακρίβειες σχετικά με την ιστορία του τόπου μας  και επίσης οδήγησε σε συμπεράσματα, αλλά και προβληματισμό σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις του προσφυγικού ζητηματος στη χώρα μας.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κατερίνης, κ. Σάββας Χιονιδης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Δίου-Ολύμπου, κ. Διονύσιος Φόλιος  και κ. Δημήτριος Καλαϊτζής, ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Στέφανος Μπιτοπουλος, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτριος Μπέης, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μωϋσιάδης Ελευθέριος, μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κατερίνης και τη ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας Νέας Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο κ. Κουρινιώτη Ιωάννη καθώς και ο επίτιμος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χαρίλαος Κωτίκας.


Ως τοπική οργάνωση πολιτικής νεολαίας η ΟΝΝΕΔ Πιερίας κόντρα στην απαξίωση της πολιτικής από τους νέους, αλλά δυστυχώς και των νέων από την πολιτική, συνεχίζουμε να υπάρχουμε και να προσφέρουμε στον τόπο μας ανιδιοτελώς ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις και τις εξελίξεις της εποχής μας.



Με εκτίμηση,
ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ