Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στο πλαίσιο προώθησης της στρατηγικής στον τομέα της Ανοικτής και Συμμετοχικής Διακυβέρνησης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην ανοικτή, συνεργατική, εκδήλωση με θέμα:
«Ανοικτή Διακυβέρνηση: Συμμετέχω, Προτείνω, Ακούγομαι! - Συνδιαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση 2016-2018».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, από τις 10.30 έως τις 17.30, στο κτήριο του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης, την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κοινωνίας των Πολιτών, Νίκος Φωτίου, ενώ ο υπεύθυνος Ψηφιακού Σχεδιασμού, Χαράλαμπος Τσιτλακίδης, θα παρουσιάσει τα έργα, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Δήμου, που αφορούν την ανοικτή και συμμετοχική διακυβέρνηση και τον αντίστοιχο στρατηγικό και επιχειρησιακό σχεδιασμό.
Παράλληλα, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης της διαδικασίας συνδιαμόρφωσης του τρίτου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ανοικτή Διακυβέρνηση και θα ξεκινήσει επίσημα η δεύτερη φάση συνεργασίας, που θα οδηγήσει στην οριστικοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας μας, οι οποίες θα ενταχθούν στο Σχέδιο Δράσης. Η διαδικασία συνδιαμόρφωσης θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2016.
Η εκδήλωση εντάσσεται στις ενέργειες συμμετοχής της Ελλάδας στην παγκόσμια και πολυμερή πρωτοβουλία για την «Ανοικτή Διακυβέρνηση - Open Government Partnership» (www.opengovpartnership.org) και συνδιοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Ίδρυμα Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας (Open Knowledge Greece).  

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ.
Το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.