Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Ο ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στον Κολινδρό Πιερίας η επίσημη υποδοχή του Τιμίου Σταυρού από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων.

Τον Τίμιο Σταυρό μετέφερε ο Διάκονος Χαράλαμπος, κατόπιν ευλογίας του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεοφίλου.
Νωρίτερα, το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος υποδέχθηκε στην Αίθουσα Επισήμων του Αεροδρομίου Θεσσαλονίκης το ιερό κειμήλιο, παρουσία του Έλληνα Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Η επίσημη υποδοχή του Τιμίου Σταυρού έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία Κολινδρού, με τη συμμετοχή των κατοίκων της ιστορικής κωμοπόλεως, των σημαιοφόρων και παραστατών των σχολείων, των μελών των πολιτιστικών συλλόγων και της δημοτικής μπάντας, αλλά και την παρουσία όλων των Τοπικών Αρχών.


Στη συνέχεια, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή πρός τον μεταβυζαντινό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου εναποτέθηκε ο Τίμιος Σταυρός προς προσκύνηση από τους πιστούς.
Εντός του Ιερού Ναού, τελέστηκε ευχαριστήρια και δοξολογική δέηση, ενώ ακολούθησε πανηγυρικός εσπερινός. Έψαλε, σε δύο χορούς, η χορωδία «Βυζαντινοί Μελωδοί», υπό τη διεύθυνση του Πρωτοπρ. Αθανασίου Μαρινοπούλου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Κατερίνης.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τόνισε τη σημασία του Σταυρού του Κυρίου στην καθημερινή ζωή των χριστιανών, επισημαίνοντας ότι ο Σταυρός δνε είναι σύμβολο, είναι θυσιαστικό βίωμα.
Καταλήγοντας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας πρός τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο και την Αγιοταφιτική Αδελφότητα, τόσο για τη διακονία τους στην Εκκλησία, όσο και για τη μεταφορά του ιερού προσκυνήματος στον Κολινδρό.
Τον Τίμιο Σταυρό υποδέχθηκαν επίσης με θερμούς λόγους η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Ευάγγελος Λαγδάρης.
Ο Διάκονος Χαράλαμπος Αγιοταφίτης μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου κ. Θεοφίλου, τονίζοντας ότι προσκυνώντας το Τίμιο Ξύλο προσκυνούμε τον ίδιο τον Χριστό.
Το προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι 16 Μαΐου, οπότε το ιερό κειμήλιο θα επιστρέψει στον Πανάγιο Τάφο. Καθημερινά θα τελείται η θ. λειτουργία και διάφορες ιερές ακολουθίες.