Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 3ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ELEPHANTASTICO»

Η 3η κατά σειρά διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ «Elephantastico» από το Δήμο Θεσσαλονίκης, στο διάστημα από 20 έως 22 Μαΐου 2016, παρουσιάστηκε
χθες, Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.
Το φεστιβάλ υλοποιείται σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς της πόλης, όπως το ΑΠΘ, το ΚΘΒΕ, η ΔΕΘ HELEXPO, η ΧΑΝΘ, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, αλλά και καλλιτέχνες από ευρωπαϊκές χώρες και αναμένεται να φιλοξενήσει περί τις 50 εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο, σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους.


Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου, έκανε λόγο για ένα τριήμερο πολύχρωμο παζλ, ενώ αναφέρθηκε στο βασικό στόχο του φεστιβάλ που δεν είναι άλλος από το να καταφέρει να συγκεντρώσει μικρές και μεγάλες δημιουργικές ομάδες και φορείς της πόλης, ώστε να αγκαλιάσουν τη διοργάνωση, να την κάνουν δική τους και να αναδείξουν τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα. «Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε όλοι μας» ανέφερε η Αντιδήμαρχος «είναι στο πως τελικά αυτό το φεστιβάλ μπορεί να συμπαρασύρει την πόλη και να δημιουργήσει ένα σημαντικό γεγονός για τα παιδιά».


Το πρόγραμμα του 3ου «Elephantastico», αποσκοπεί , όπως τόνισε η ίδια, στην ισχύουσα συγκυρία, να συμβάλλει με τον τρόπο που μπορεί στο προσφυγικό ζήτημα. «Έχουμε χρέος να ασχοληθούμε και με αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν το σήμερα αυτής της πόλης. Το φεστιβάλ λοιπόν αυτό είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, ώστε να μην αφήσουμε στην τύχη του τον καινούριο κάτοικο αυτής της πόλης. Θέλουμε να απαντήσουμε έμπρακτα στην ένταξη αυτών των παιδιών στη δική μας κοινωνία» κατέληξε η Έλλη Χρυσίδου.