Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ η συναυλία αλληλεγγύης 'Μια Αγκαλιά Τραγούδια'


Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ τελεί ησυναυλία αλληλεγγύης με την ονομασία «Μια αγκαλιά τραγούδια», που πραγματοποιούν η ορχήστρα «Νέοι Μουσικοί Χωρίς Σύνορα» και η ομάδα εθελοντών πολιτών «ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», με σκοπό τη συλλογή τροφίμων για άπορες οικογένειες.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο WE (3ης Σεπτεμβρίου – Γρ. Λαμπράκη), την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 από τις 21.30’ έως τις 23:30’.
Η ομάδα εθελοντών πολιτών «ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» έχει ως αντικείμενο της κυρίως τη συγκέντρωση τροφίμων για άπορες οικογένειες της πόλης μας (πάνω από 120 οικογένειες στο σύνολο, με τάση αυξητική) ενώ συμμετέχει ταυτόχρονα και σε άλλες δράσεις, με σκοπό την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας. Το υλικό που συγκεντρώνεται αφορά τρόφιμα μακράς διαρκείας, απορρυπαντικά, χαρτικά, ειδή πρώτης ανάγκης και είδη προσωπικής υγιεινής, τα οποία αποστέλλονται με μορφή μηνιαίου πακέτου στις άπορες οικογένειες.
Οι «Νέοι Μουσικοί Χωρίς Σύνορα» είναι μία ορχήστρα η οποία αποτελείται από 25 μέλη ηλικίας από 12 έως 25 χρονών. Σκοπός της ορχήστρας, είναι να δίνει στους νέους ανθρώπους τη ευκαιρία να καλλιεργούν και να ανακαλύπτουν τις μουσικές τους δυνατότητες μέσα από συλλογική δουλειά. Κανένας τους δεν πληρώνεται, και όλα γίνονται για την αγάπη στην μουσική και στον συνάνθρωπο. Η Ορχήστρα πραγματοποιεί συναυλίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς και έτσι τα παιδιά της ορχήστρας, με την μουσική τους δίνουν το δικό τους κοινωνικό μήνυμα.
Η συναυλία αυτή, με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων (όχι χρημάτων ή φαρμάκων) πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της «ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», και των «Νέων Μουσικών Χωρίς Σύνορα» με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και την έμπρακτη συμμετοχή του σε θέματα αλληλεγγύης.

Στη συναυλία εκτός από τους τραγουδιστές της ορχήστρας Μαίρη Δούτση - Ιορδάνη Καρακασίδη - Γεωργία Μαυραντζά - Τάσο Σιδηρόπουλο - Μαριάννα Δημούση συμμετέχουν και μεγάλα ονόματα από τον καλλιτεχνικό χώρο της Θεσσαλονίκης: Εύη Σιαμαντά – Μέλας Γεροφώτης - Πάνος Ζώης - Χρυσάνθη Τσολάκη.
Την ορχήστρα Διευθύνει η Ελένη Παγγούρα.
Ενορχήστρωση Ανδρέας Τσιμπανογιάννης.
Στο πιάνο ο Κωνσταντίνος Παπαστεργίου.
Έκτακτη συμμετοχή Αστέρης Τσαλίκης (πιάνο) – Δημήτρης Αραμπατζής (ακορντεόν).