Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

H τοποθέτηση του Νίκου Μακρίδη, για τη δημιουργία Κέντρου Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων στην Πέτρα Ολύμπου

 H τοποθέτηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή Για την Κατερίνη», Νίκου Μακρίδη για τη δημιουργία Κέντρου Ανοιχτής Φιλοξενίας Προσφύγων στην Πέτρα Ολύμπου.”


 Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή για την Κατερίνη», στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Δημαρχείο της πόλης ανέφερε τα εξής:

«Όλο αυτό το διάστημα υπήρξε - και αυτό είναι γνωστό σε όλους πλέον- ελλιπής ως καθόλου ενημέρωση για το τι πρόκειται να γίνει στην Πιερία και στον δήμο Κατερίνης .
Είναι μια απόφαση που πάρθηκε χωρίς να ερωτηθεί κανένας από τους αρμόδιους και κυρίως χωρίς να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία που είναι και η άμεσα εμπλεκόμενη. Αυτό συνέβη σε τέτοιο βαθμό, που ακόμη και η διοίκηση του Δήμου βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων και αποφάσεων.
Εμείς, ως δημοτική παράταξη, δεν ερωτηθήκαμε ποτέ και από κανέναν.  Έπρεπε να γίνει διαβούλευση για το χώρο φιλοξενίας (από τη στιγμή που δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε από τον τουριστικό και όχι μόνο Νομό μας το κέντρο αυτό ) και σ’ αυτήν, η κάθε παράταξη να καταθέσει τις προτάσεις της, ούτως ώστε η απόφαση να ήταν ομόφωνη και να μην εισέπραττε την κατακραυγή των δημοτών.
Αντιθέτως αυτή τη στιγμή έχουμε έναν Νομό σε αναστάτωση.

Πρέπει επίσης να σας αναφέρω πως ούτε οι κυβερνητικοί βουλευτές της Πιερίας είχαν λόγο, αφού οι αποφάσεις λήφθηκαν χωρίς αυτούς.
Η παράταξη μας τάσσεται ξεκάθαρα κατά της δημιουργίας του Κέντρου προσφύγων στην Πέτρα στις παλιές εγκαταστάσεις του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και δίπλα στην ιστορική Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου.
Δεν συνηγορούμε, για μια απόφαση που στηρίχθηκε στα επιχειρήματα ενός βουλευτή της αντιπολίτευσης και ενός δημάρχου από άλλο δήμο - κάτι που παραδέχθηκαν στη συνάντηση των επικεφαλής των συνδυασμών που έγινε την Κυριακή στο Δημαρχείο Κατερίνης- τόσο ο βουλευτής κ. Τζαμακλής όσο και ο κ. Χιονίδης.
Σκοπός μας δεν είναι να καλλιεργήσουμε την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, κάτι που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους, ειδικά στον Νομό μας που απαρτίζεται στην πλειοψηφία του από Έλληνες που έζησαν την προσφυγιά.
Είναι ανεπίτρεπτο να πληγώνουμε τον Νομό μας ξανά και ξανά. Συγκεκριμένα, να είμαστε ο Νομός με τα περισσότερα διόδια, αλλά και ο Νομός, απ’ ότι δείχνει, με το μεγαλύτερο hotspot στην Ελλάδα.
Αλήθεια , υπάρχει κάποιος όλα αυτά τα χρόνια που υπερασπίζεται και προστατεύει αυτό το Νομό;;;
Για τον δήμο μας και τον τόπο μας λαμβάνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς ! Σε αυτή τη λογική και νοοτροπία, θα μας βρουν απέναντι τους.»