Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Δήμος Κατερίνης: ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ

 Δήμος Κατερίνης: Σε εξέλιξη η διαγράμμιση διαβάσεων και ο χρωματισμός κρασπέδων επί των διασταυρώσεων

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ




Στην ασφάλεια των πεζών, με την σωστή καθοδήγηση των οδηγών μέσα από τη διευθέτηση της κυκλοφορίας συμβάλλουν οι διαγραμμίσεις των διαβάσεων, που εκτελούνται καθημερινά από συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης, υπό την επίβλεψη του εντεταλμένου συμβούλου της Τεχν. Υπηρεσίας Κώστα Τσιουκάνη.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις, οι οποίες επικεντρώνονται στο βάψιμο των  διαβάσεων των πεζών και τον χρωματισμό των κρασπέδων επί των διασταυρώσεων, ώστε να είναι εμφανείς στους διερχόμενους οδηγούς και στους πολίτες πραγματοποιούνται την τρέχουσα περίοδο στους οικισμούς της Παραλίας και της Ολυμπιακής Ακτής, ενώ συνεχίζονται τόσο στο σύνολο των δρόμων της πόλης, που εμφανίζουν αυξημένη κίνηση, όσο και στις τοπικές κοινότητες.


 ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ


Επιπλέον, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις διαγραμμίσεις διαβάσεων στις εισόδους των σχολικών συγκροτημάτων και στις διαβάσεις των πεζών στα φανάρια.

Όπως σημειώνει ο κος Τσιουκάνης; «Οι συστηματικές παρεμβάσεις της διαγράμμισης των διαβάσεων και οδών του δήμου μας, αποτελούν για μας πρώτη προτεραιότητα, καθώς αφορούν την οδική ασφάλεια των συμπολιτών μας. Αρχικά εστιάσαμε στις διαγραμμίσεις διαβάσεων των μαθητών στις εισόδους των σχολικών συγκροτημάτων και στις διαβάσεις των πεζών στα φανάρια, ενώ  οι εργασίες αποκατάστασης (χρωματισμός-διαγραμμίσεις), συνεχίζονται όπου κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο».

Παράλληλα, όπως επισημαίνει: «η διαγράμμιση λειτουργεί και εκπαιδευτικά, στην εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ταυτόχρονα στη δημιουργία νοοτροπίας σεβασμού των πεζών στον Δήμο μας».