Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ 2016-ALYSSUM EDITION, BY OLYMPUS MARATHON

 Προκήρυξη αγώνα Ολύμπια Μονοπάτια 2016
(Alyssum handelii Hayek-Άλυσσον το χανδέλιον)
ΓΕΝΙΚΑ 
Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος  Ολύμπια Μονοπάτια 2016-Alussum edition, προς τιμήν του
ενδημικού φυτού Alyssum handelii, πραγματοποιείται το τελευταίο Σάββατο του Ιουνίου, μια μέρα πριν τον Olympus Marathon. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στο μοναδικό οικοσύστημα του Ολύμπου  και ιδιαίτερα στα ενδημικά φυτά του. 
Η διαδρομή του αγώνα εκτείνεται σε απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων. Αφορά μια μέτριας δυσκολίας διαδρομή με σχετικά ήπιες κλίσεις. Κινείται σε όλα τα είδη των τερέν. Το χρονικό όριο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας είναι 3 (τρεις) ώρες. Η τροφοδοσία και υδροδοσία των αθλητών περιορίζεται σε έναν σταθμό, περίπου στο μέσον της διαδρομής.


ΔΙΑΔΡΟΜΗ 
Η διαδρομή του αγώνα έχει ως εκκίνηση και τερματισμό το σημείο τερματισμού του Olympus Marathon (στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου). Το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 250 μέτρα και το μέγιστο 650. Η διαδρομή μοιράζεται σε μονοπάτια, χωματόδρομο και άσφαλτο. 
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 
Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (για τις ηλικίες των 15-18 θα χρειαστεί συγκατάθεση των γονέων τους). Δεν θα υπάρχει όριο συμμετοχών. Ο κάθε αθλητής έχει την ευθύνη για τον ιατρικό έλεγχο της υγείας του.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Οι εγγραφές των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά  στο διάστημα  από Δευτέρα 4 Απριλίου 2016   μέχρι και  Δευτέρα 4 Ιουνίου 2016. Η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής θα γίνεται μόνο με κατάθεση σε συγκεκριμένους λογαριασμούς της διοργάνωσης. Οι λογαριασμοί κατάθεσης είναι : 
Εθνική Τράπεζα : IBAN……GR4401103940000039448001337 
Τράπεζα Πειραιώς: IBAN……GR4401722810005281052632631 
«Κατά την κατάθεσή σας, παρακαλώ να δηλώνετε το ονοματεπώνυμό σας  καθώς και το όνομα του  αγώνα» 
Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής οι αθλητές θα εμφανίζονται στον πίνακα συμμετεχόντων εντός τριών ημερών.


ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ 
Η παραλαβή των αριθμών του αγώνα θα γίνεται την παραμονή του αγώνα (Παρασκευή 24/6) και τις ώρες 19:00-21:00, καθώς και την ημέρα του αγώνα (Σάββατο 25/06) και ώρες 07:30-08:30 (μισή ώρα πριν την εκκίνηση)από το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου. Για την παραλαβή αριθμών απαιτείται η επίδειξη κάποιου επίσημου δελτίου που να πιστοποιεί την ταυτότητα του/της αθλητή/τριας καθώς και την ηλικία του/της.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΠΑΡΟΧΕΣ 
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10€ ευρώ
εκτός των παρακάτω κατηγοριών : 
Μαθητές (ηλικίες 15-18) / φοιτητές : 5 ευρώ 
Ομαδικό. Από 10 αθλητές και πάνω : 7 ευρώ ανά αθλητή 
Ο κάθε αθλητής δικαιούται: αναμνηστικό μπλουζάκι, τροφοδοσία σε ένα σταθμό, αριθμό αγώνα, μετάλλιο (όσοι τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των 3 ωρών), υποστήριξη πρώτων βοηθειών.
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ 
Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε ένα σημείο, περίπου στη μέση της διαδρομής, στην περιοχή «Κοπάνες» (νερό και διάφορα σνακς).   
ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ 
Το χρονικό όριο του αγώνα καθορίζεται στις 3 (τρεις) ώρες. Δεν θα υπάρχει ενδιάμεσο χρονικό όριο αποκλεισμού, ωστόσο θα υπάρχουν ενδιάμεσα σημεία καταγραφής. Το όριο είναι κοινό σε άνδρες και γυναίκες και για όλες τις ηλικίες.  
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 
Δεν απαιτείται υποχρεωτικός εξοπλισμός από τους αθλητές. Καλό θα είναι οι αθλητές να έχουν μαζί τους παγούρι νερού με ζώνη (τύπου μπανάνα) ή υδροδοχείο πλάτης. 
ΕΠΑΘΛΑ 
Αναμνηστικά έπαθλα δίνονται : 
1. Στους τρεις πρώτους άνδρες νικητές  
2. Στις τρεις πρώτες γυναίκες νικήτριες του αγώνα 
Αναμνηστικό μετάλλιο θα πάρουν όλοι οι αθλητές που θα τερματίσουν εμπρόθεσμα τον αγώνα.  
ΑΣΦΑΛΕΙΑ 
Η διοργάνωση φροντίζει για την ασφάλεια των αθλητών με την παρουσία ομάδας διάσωσης που θα βρίσκεται σε ετοιμότητα διάσπαρτη σε πολλά σημεία της διαδρομής. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης από τους αθλητές που θα αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό.  
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη διοργάνωση στο e-mail:  olympiamonopatia@olympus-marathon.com