Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα: «Πρόληψη Παιδικής Κακοποίησης»

 Παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού της εκστρατείας «1 στα 5» του Συμβουλίου της Ευρώπης


Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 στις 18.00, η Σχολή Εκπαίδευσης του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις του (Εγνατία 2-4, Μέγαρο Βιέννη), ομιλία ανοιχτή προς το κοινό με θέμα την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης.

Οι καλεσμένοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η κυρία Έλενα Ράπτη – Βουλευτής & Επίσημη Εκπρόσωπος της Εκστρατείας «1 στα 5» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, η κυρία Σοφία Κουσίδου - Προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, κυρία Μαίρη Δροσοπούλου – Υπεύθυνη της Σχολής Εκπαίδευσης του Mediterranean College Θεσσαλονίκης & μέλος της πλατφόρμας εκπαιδευτών του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο κύριος Κωνσταντίνος Ζησόπουλος -  Ιατροδικαστής.

Στην ομιλία παρουσιάστηκε το ευαίσθητο ζήτημα της παιδικής κακοποίησης στην κοινωνική, εκπαιδευτική και δικαστική του μορφή. Παράλληλα, διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικό υλικό της Εκστρατείας «1 στα 5» του Συμβουλίου της Ευρώπης και παρουσιάστηκαν τεχνικές αναγνώρισης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κακοποίησης σε παιδιά.

Η προσέλευση και συμμετοχή των σπουδαστών ήταν έντονη, ενώ το υλικό και οι τεχνικές που παρουσιάστηκαν αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για τους μελλοντικούς παιδαγωγούς.


Πληροφορίες:
Mediterranean College Θεσσαλονίκης, Εγνατία 2-4 «Κτίριο ΒΙΕΝΝΗ», T: 2310547708