Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Τα αποτελέσματα του σχολικού διαγωνισμού για το έμβλημα του Δήμου Δέλτα

 Σε τρία σχέδια κατέληξε η επιτροπή αξιολόγησης που συστάθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Δέλτα σχετικά με το διαγωνισμό για το έμβλημα και τη γραφική απεικόνιση του Δήμου Δέλτα.

Συγκεκριμένα, επιλέγησαν τα σχέδια του Τμήματος Α4 του ΕΠΑΛ ΣΙΝΔΟΥ, του μαθητή Μαρτίνη Αθανασίου του Τμήματος Α1 του Γυμνασίου Καλοχωρίου και του μαθητή Καρπούζα Στυλιανού του Τμήματος Ε2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σίνδου.
Στους μαθητές – δημιουργούς θα δοθεί ειδικός έπαινος και 500 ευρώ στα σχολεία στα οποία φοιτούν.


Σχετικά με το διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δέλτα, ο Δήμαρχος Ε. Φωτόπουλος δήλωσε τα εξής: «Πραγματοποιήσαμε αυτή τη δράση με στόχο πρώτα απ’ όλα να ευασθητοποιήσουμε τα παιδιά σε σχέση με τον τόπο που ζουν. Θέλουμε οι δημότες μας, από τη μικρή ηλικία, να μαθαίνουν για τις αρετές του Δήμου Δέλτα και να νοιώθουν περήφανοι που ζουν εδώ. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να έχουμε αύριο ενεργούς πολίτες με δημιουργική διάθεση, που είναι απαραίτητο στοιχείο προόδου για κάθε τόπο. Η μεγάλη συμμετοχή των παιδιών είναι ιδιαίτερα θετικό στοιχείο και μας έδωσε μεγάλη χαρά. Θέλω να ευχαριστήσω γι’ αυτό τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους».


Την Τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης αποτέλεσαν οι Αθ. Παππάς, Δημοτικός Σύμβουλος με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, ως Πρόεδρος, Κ. Δουζδαμπάνης, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ως μέλος, και Γ. Γούναρης, Δ/ντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλοχωρίου, ως μέλος. Η επιτροπή στο σκεπτικό της αναφέρει ότι «στο κάλεσμα του Δήμου ανταποκρίθηκαν πολλοί μαθητές από όλες τις Δημοτικές Κοινότητες δηλώνοντας ενεργό συμμετοχή στο μαθητικό αυτό διαγωνισμό. Πρωτίστως οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα παιδιά για το ενδιαφέρον και για τα υπέροχα όσο και ευφάνταστα σχέδιά τους. Καλούμαστε όμως  να αποφασίσουμε το καταλληλότερο και πιο άρτιο σε σχέση με τις προδιαγραφές που ετέθησαν σχέδιο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως έμβλημα του Δήμου μας».
Επίσης, αποφασίστηκε όλα τα σχέδια που κατατέθηκαν να εκτεθούν σε  δημόσιο χώρο του Δήμου, που θα οριστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα.