Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΕΕΘ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ «ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ»

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης είναι υποστηρικτής του πρώτου επιχειρηματικού φόρουμ του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που θα
πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη αύριο και μεθαύριο 17 και 18 Μαρτίου, με τίτλο "Γνωρίστε επιχειρηματικά τη Σερβία".

Το Φόρου έχει τεθεί υπό την αιγίδα των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, του δήμου Θεσσαλονίκης, και του γενικού προξενείου της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη.
Όπως τονίστηκε σε συνέντευξη τύπου, που έδωσαν χθες οι διοργανωτές, για το Φόρουμ θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι περισσότερων από 100 μεγάλων επιχειρήσεων και παραγωγικών φορέων της Σερβίας, που θα παρουσιάσουν τις επενδυτικές και εμπορικές ευκαιρίες στους κλάδους της ενέργειας, των κατασκευών, του τουρισμού, των υπηρεσιών και των αγροτικών προϊόντων. Θα παρουσιαστούν επίσης 60 επενδυτικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 10 δισ. ευρώ, που είτε πρόκειται να ξεκινήσουν είτε βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στη Σερβία ενώ θα δοθεί και στην προοπτική συχνότερης χρήσης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για τις σερβικές εμπορευματικές μεταφορές. 
«Πρέπει να πιάσουμε ξανά το νήμα της ελληνοσερβικής επιχειρηματικής συνεργασίας από εκεί που το αφήσαμε πριν τον πόλεμο», τόνισε ο Πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Κώστας Γεωργάκος, ενώ ο εκπρόσωπος του ΕΕΘ στην Οργανωτική Επιτροπής και Β’ Αντιπρόεδρος του Κλεόβουλος Θεοτόκης σημείωσε ότι «το Επιμελητήριο μας συμμετέχει και βοηθά τέτοιες δραστηριότητες, γιατί αυτές βοηθούν στην προβολή και την οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Μόνο από κοινού θα πιάσουμε αυτόν τον στόχο, ενώ οι διαφορές και οι ηγεμονισμοί είναι πολυτέλειες στην εποχή μας. Μόνος γνώμονας μας είναι να φέρουμε δουλειές στην πόλη και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε», τόνισε.
Τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης διμερών συνεργασιών τόνισε ο γενικός πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, Σίνισα Πάβιτς, εκφράζοντας την ελπίδα ότι κάποιες από τις συζητήσεις που θα ξεκινήσουν στη Θεσσαλονίκη τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν και στην Αθήνα, ενώ αναφέρθηκε και στις προοπτικές του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης.  
Ο γενικός γραμματέας του επιμελητηρίου Μπάνε Πρέλεβιτς σημείωσε, τέλος, ότι οι σερβικές παρουσίες στη Θεσσαλονίκη είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, πολιτικό και επιχειρηματικό.
Το Φόρουμ φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Grand Hotel (Μοναστηρίου 305-307)