Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΚΕ Α.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ...

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΤΗΣ ΣΕΚΕ Α.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΣΕΚΑΠ

Στο πλευρό του Ιβάν Σαββίδη τάχτηκε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και Γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ Α.Ε. Αλέξανδρος Κοντός με αφορμή τις ρατσιστικές δηλώσεις εναντίον του, τονίζοντας σε γραπτή δήλωσή του ότι, «Ιδιαίτερα στην πατρίδα μας, την Ξάνθη, η προσφορά του είναι αναγνωρισμένη και οφείλουμε να μη ξεχνάμε τη σημαντική στήριξη που προσέφερε στον Τόπο μας αγοράζοντας την ΣΕΚΑΠ, μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες της περιοχής μας»
Ο Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ Α.Ε., Αλέξανδρος Κοντός, έκανε την ακόλουθη δήλωση ερωτηθείς για το κύμα επιθέσεων κατά του Ιβάν Σαββίδη, που εκδηλώθηκε το τελευταίο διάστημα:
«Αυτό που πρώτα από όλα θέλω να παρατηρήσω είναι ότι καταδίκαζα και πάντα θα καταδικάζω οποιεσδήποτε ρατσιστικές δηλώσεις, που προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Σε ότι αφορά ειδικότερα τον κ. Ιβάν Σαββίδη, είμαι κάθετα αντίθετος σε κάθε υποτιμητική δήλωση ως προς την προσφορά του και τη θετική παρουσία του στη χώρα μας.
Ιδιαίτερα στην πατρίδα μας, την Ξάνθη, η προσφορά του είναι αναγνωρισμένη και οφείλουμε να μη ξεχνάμε τη σημαντική στήριξη που προσέφερε στον Τόπο μας αγοράζοντας την ΣΕΚΑΠ, μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες της περιοχής μας, το μέλλον της οποίας διαγράφονταν ιδιαίτερα δυσοίωνο εξαιτίας των σημαντικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.
Με αυτή του την απόφαση ο κ. Σαββίδης ομαλοποίησε την λειτουργία της βιομηχανίας, προστάτευσε τους εργαζόμενούς της από την ανεργία, τακτοποίησε υπέρογκες οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρίας προς τρίτους και με τον τρόπο αυτό στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει  το εισόδημα χιλιάδων αγροτικών οικογενειών και καπνεργατών που απασχολούνται στην παραγωγή και μεταποίηση Ελληνικών καπνών.
Δε μπορώ να παραβλέψω, δε, ότι τα τελευταία δύο χρόνια η ΣΕΚΑΠ βρίσκεται σε ανοδική πορεία και ότι σήμερα λειτουργεί με σταθερούς ρυθμούς, παράγει τσιγάρα για την ελληνική αγορά, καθώς και για αγορές εξωτερικού, πληρώνει υψηλούς  φόρους στο Κράτος και είναι συνεπέστατη ως προς τις πληρωμές των υποχρεώσεών της.

Θεωρώ λοιπόν, ότι είναι απαράδεκτο να εκτοξεύεται λάσπη εναντίον του κ. Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είναι από τους ελάχιστους που επενδύει στην πατρίδα μας σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία και ότι αντιθέτως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την προσφορά του».