Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης συγκεντρώνει καθημερινά τρόφιμα για τους πρόσφυγες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης καθημερινά, 9πμ-2μμ και 5μμ-9μμ, πλην Κυριακής συγκεντρώνει τρόφιμα για τους πρόσφυγες.


Συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης: ατομικά νερά, ατομικούς χυμούς, γάλα μακράς διάρκειας, μπισκότα, κρουασάν, φρυγανιές, κονσέρβες, ατομικές μαρμελάδες, παιδικές τροφές, διάφορα σνακ, μαρμελάδες, βούτυρο, ζάχαρη.
Είδη προσωπικής υγιεινής: χαρτί υγείας, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, ξυραφάκια και διάφορα είδη υγιεινής.
Παιδικά είδη: μωρομάντηλα, πάνες, μπιμπερό, κόλλες Α4, μαρκαδόρους κλπ.
Το καραβάνι αλληλεγγύης, θα μεταβεί στο στρατόπεδο Αναγνωστόπουλου στα   Διαβατά της Θεσσαλονίκης που είναι εγκλωβισμένοι οι πρόσφυγες, την Τρίτη 8/3/16 και θα ξεκινήσουμε στις 11π.μ. από το στέκι της Λαϊκής Επιτροπής.
Ο λαός μας σε  κρίσιμες καμπές της ιστορίας μας εξέφραζε, όπως και σήμερα, την   αλληλεγγύη του στους  κατατρεγμένους όπου γης. Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις   της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, στη Συρία, το  Ιράκ,  τη  Λιβύη, το Αφγανιστάν, κ.α.,  είναι  αυτές που διαλύουν  χώρες, που ξεκληρίζουν λαούς, που δολοφονούν ανθρώπους,  που μολύνουν το περιβάλλον, που σπέρνουν  τη συμφορά. 
Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, η  Ε.Ε. με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθούν  πολιτική εγκλωβισμού   χιλιάδων προσφύγων με τα hot spot στη χώρα μας μετατρέποντας την σε αποθήκη ψυχών. Τη στιγμή που οι πρόσφυγες θέλουν να φύγουν από τη χώρα μας αυτοί τους εγκλωβίζουν.
Η δημιουργία  κέντρων φιλοξενίας λίγων ημερών και η προώθηση  των προσφύγων  στις χώρες προορισμού με κάθε μέσο, με έξοδα της Ε.Ε. και του ΟΗΕ  είναι η μόνη λύση τώρα.


Όμως οι  λαοί της Ευρώπης  πρέπει να  κινητοποιηθούν ενάντια στις κυβερνήσεις τους και να απαιτήσουν να σταματήσουν να επεμβαίνουν σε ανεξάρτητες χώρες, όπως είναι η Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, κλπ.  Οι πόλεμοι αυτοί υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων για να τους εξασφαλίσουν μπίζνες στην ενέργεια, να ελέγξουν τους διαδρόμους εμπορευμάτων, κλπ, και όλα αυτά βουτηγμένα στο αίμα τον λαών.