Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΙΖΟΥ ΜΑΡΟΥΔΑ, ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΙΖΟΥ ΜΑΡΟΥΔΑ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ


Ως Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, ως Μπλόκο της Νίκαιας, χαιρετίζουμε την μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες που βρισκόμαστε επί δυο βδομάδες στα μπλόκα, παλεύοντας ενάντια την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που μας ξεκληρίζει, δηλώνουμε σήμερα “παρών” στον κοινό αγώνα με τους εργάτες, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.
Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι ο κοινός αγώνας, η λαϊκή συμμαχία πολλαπλασιάζει τη δύναμή μας, δίνει προοπτική στην πάλη μας.
 Οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουμε τον ίδιο αντίπαλο. Είναι η πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ, της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που ψήφισαν τα μνημόνια. Αυτή η πολιτική ξεκληρίζει εμάς τους μικρούς και μεσαίους αγρότες. Κόβει τα μεροκάματα, τους μισθούς, τις συντάξεις  κι οδηγεί στην ανεργία τους εργαζόμενους. Φέρνει την πείνα και την εξαθλίωση στους συνταξιούχους. Κλείνει τα μαγαζιά και τις μικροεπιχειρήσεις των αυτοαπασχολουμένων. Βάζει βαθιά το χέρι στις τσέπες  των ελεύθερων  επαγγελματιών και επιστημόνων. Στερεί από τους νέους το δικαίωμα στη μόρφωση και στη δουλειά.
Αντίπαλος όλων μας είναι οι εμποροβιομήχανοι, τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές, που ωφελούνται από αυτή την πολιτική. Αυτοί που μας κλέβουν το ψωμί απ' το τραπέζι. Που αγοράζουν πάμφθηνα από τους αγρότες τα αγροτικά προϊόντα και τα πουλούν πανάκριβα στο λαό.
 Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της συμμαχίας με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Θα συνταντιόμαστε, συνεχώς, στους δρόμους και τις πλατείες, παντού. Να ξέρει η κυβέρνηση ότι “δεν θα την αφήσουμε σε χλωρό κλαρί”, δεν θα ξεμπλέξει εύκολα μαζί μας.”


                                                                                         ΛΑΡΙΣΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016