Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Στηρίζουμε την Γενική Απεργία της Πέμπτης

Τη σημερινή Γενική Απεργία στήριξε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο  ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Έτσι μιλώντας  τη Δευτέρα 1/2/2016 ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «οι περήφανοι αγρότες της πατρίδας μου, της Ελλάδας, βρίσκονται «στο πόδι». Βρίσκονται στα μπλόκα και παλεύουν για την ίδια τους την επιβίωση. Η τρόικα και οι δανειστές με τη μνημονιακή τους πολιτική την οποία εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαλύουν τον πρωτογενή τομέα, επιβάλλουν φορομπηχτικό ρεσάλτο στις τσέπες των αγροτών, φορολογούν άγρια τη γη που καλλιεργούν, επιβάλλουν κατασχέσεις στις κοινοτικές επιδοτήσεις, βάζουν χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών και διαλύουν το ασφαλιστικό τους σύστημα. Όμως οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αντιστέκονται και κλιμακώνουν τον δίκαιο αγώνα τους.»
«Στο πλευρό τους βρίσκεται ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι» συνέχισε ο Νότης Μαριάς διαπιστώνοντας ότι γύρω από τα αγροτικά αιτήματα συγκροτείται πλέον μια νέα αντιμνημονιακή συμμαχία αποφασισμένη να κλείσει το δρόμο στην τρόικα.
«Πρόκειται για μια νέα κοινωνική συμμαχία που θα εκφραστεί μαζικά, δημοκρατικά και αγωνιστικά στη Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου την προσεχή Πέμπτη. Γιατί όλοι οι Έλληνες παλεύουμε ενωμένοι για να πετάξουμε την τρόικα έξω από την πατρίδα μας και να ξαναπάρουμε πίσω την Ελλάδα», είπε ο Νότης Μαριάς.