Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Καταπληκτική ανάρτηση που ενδιαφέρει όλους αλλά κυρίους τα νέα ζευγάρια που ετοιμάζονται να γίνουν γονείς!

17 προσωπικές φωτογραφίες που δείχνουν το μεγαλείο της γέννας σε κάθε της μορφή

Επί μια περίοδο περίπου πέντε ετών, η φωτογράφος και μητέρα Leilani Rogers τραβά εκπληκτικές φωτογραφίες τοκετού σε όλες του τις μορφές -τοκετός στο σπίτι, γέννα σε νοσοκομείο, γέννα μέσα στο νερό, καισαρικές κ.α.
«Η γέννα θεωρείται από πολλούς ως κάτι άκρως προσωπικό», λέει η Rogers στη Huffington Post. «Παραμένει, όμως, ένα φανταστικό γεγονός που πρέπει να διδάσκουμε στα παιδιά μας και να το τιμούμε. Πιστεύω λοιπόν πως ο κόσμος βλέπει αυτές τις φωτογραφίες τόσο ως επιμορφωτικές όσο και ως εντυπωσιακές».
Πρόσφατα η Rogers δημοσίευσε μια συλλογή με μερικές από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες τοκετού από τα αρχεία της. Ενώ αυτές οι φωτογραφίες δίνουν κουράγιο και δύναμη στις μητέρες και μερικές φορές βοηθούν στην επούλωση αναμνήσεων από στιγμές που ένιωθαν αδύναμες και ευάλωτες, συντελούν επίσης στην ανάπτυξη μιας συζήτησης γύρω από ένα θέμα-ταμπού.
«Ελπίζω ειλικρινά πως αυτές οι φωτογραφίες θα εξομαλύνουν τη φύση της γέννας -έτσι ώστε να μην αντιμετωπίζεται ως κάτι αηδιαστικό», λέει η φωτογράφος. «Υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που δεν θέλουν καν να μιλήσουν για τη γέννα, πόσο μάλλον να δουν φωτογραφίες από τη διαδικασία. Δεν νομίζω όμως πως υπάρχει κάποιος που θα διαφωνήσει στο ότι αυτές οι φωτογραφίες απεικονίζουν τη γέννα ως αυτό το θαυμαστό γεγονός που είναι».
«Δεν έχει σημασία αν γέννησες στο σπίτι, σε μαιευτική κλινική, σε νοσοκομείο, φυσικά ή με καισαρική. Η γέννα είναι γέννα!», συνεχίζει η Rogers. «Όλες μας εργαζόμαστε σκληρά για να φέρουμε τα μωρά μας σε αυτό τον κόσμο. Και όλες μας τα αγαπάμε με κάθε κύτταρο του σώματός μας! Κυρίως, στο τέλος όλες μας κατέχουμε τον θεϊκό τίτλο της “μητέρας”».
Δείτε παρακάτω μερικές από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες τοκετού της Rogers.
  • Leilani Rogers
    «Αυτό το μωρό γεννήθηκε εξ ολοκλήρου στον αμνιακό σάκο».
  • Leilani Rogers
    «Η 7χρονη κόρη της μητέρας ήθελε να συμμετέχει στη γέννα, οπότε πήδηξε μέσα στην πισίνα και άρχισε να βοηθά τη μαμά της στον τοκετό!»
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ