Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η ετήσια απολογιστική συνέλευση του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου

Στην Ετήσια Απολογιστική Συνέλευση
 ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΥΨΗΛΟΙ ΣΤΟΧΟΙ, ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
                ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το μεσημέρι στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου στην Κονταριώτισσα, η ετήσια απολογιστική συνέλευση του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.
Η συγκεκριμένη συνέλευση στην Ημερήσια Διάταξή της, εκτός του απολογισμού, περιείχε και θέμα εκλογής νέας διοίκησης, λόγω της ολοκλήρωσης της τριετούς θητείας της διοίκησης.
Την συνέλευση συντόνιζε η κ. Νατσιού Παρασκευή, πρόεδρος του Τ.Σ Κονταριώτισσας, η οποία αφού καλωσόρισε τους φίλους και τα μέλη του συλλόγου, έδωσε το λόγο στην  απερχόμενη διοίκηση για την παρουσίαση του απολογισμού  2015.
Τον διοικητικό απολογισμό έκαναν η πρόεδρος Μαρία Γκριμούλα και το μέλος του Δ.Σ Γρηγόρης Παπαχρήστος, οι οποίοι παρουσίασαν την πλούσια δράση όλων των τμημάτων του Κέντρου, με πρωταγωνιστή βέβαια την Ορχήστρα Νέων Δίου.
«Με την ορχήστρα και τις χορωδίες μας, ταξιδέψαμε σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, προβάλλοντας τον τόπο μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας. Ευχαριστούμε όλους όσους στήριξαν τις προσπάθειές  μας, ανώνυμους και επώνυμους. Την Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρίδου, το Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου κ. Δημόπουλο, τους αντιδημάρχους κ.κ. Φόλιο και Καλαιτζή. Εύχομαι στη νέα διοίκηση που θα εκλεγεί σήμερα, καλό και πλουσιότερο έργο.» ανέφερε η κ. Μαρία Γκριμούλα, στην τοποθέτησή της
«Το ταξίδι στον γοητευτικό κόσμο του πολιτισμού που ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια, επί ημερών του πρώην δήμου Δίου, συνεχίζεται σήμερα με το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου. Η πορεία του ταξιδιού μας αυτού, γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα και συναρπαστική. Στο δρόμο μας κάναμε γνωριμίες με σπουδαίους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, αποκτήσαμε πολλούς φίλους και θαυμαστές, αναδείξαμε τις καλλιτεχνικές μας ικανότητες, πείσαμε ότι είμαστε άξιοι συνεχιστές του σπουδαίου πολιτισμού που κληρονομήσαμε. Το ταξίδι μας δεν τελειώνει εδώ, έχει μακρύ ακόμα δρόμο και σίγουρα πολλούς και σημαντικούς ακόμα προορισμούς, τυχεροί όσοι θα συνταξιδέψουν μαζί μας» ανέφερε στην παρέμβασή του ο Γρηγόρης Παπαχρήστος


Τον οικονομικό απολογισμό έκανε ο ταμίας Βασίλης Σακούλας, ενώ την οικονομική έκθεση παρουσίασε η πρόεδρος της Ε.Ε, Νατάσα Βασιλείου.
Παρεμβάσεις και χαιρετισμό στη συνέλευση έκαναν οι αντιδήμαρχοι του δήμου Δίου-Ολύμπου, Διονύσης Φόλιος και Θανάσης Καλαιτζής καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Τσιμήτρη και Κώστας Δημητριάδης.
Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός για το 2015, εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της συνέλευσης.
Στη συνέχεια η Εφορευτική Επιτροπή, αποτελούμενη από την Νατσιού Παρασκευή, την Σμαρώ Αγαθόγλου, και τον Μιντό Πασχάλη, διενήργησε τη διαδικασία εκλογής νέου Δ.Σ και Ε.Ε.

Για το Δ.Σ κατά αλφαβητική σειρά εκλέχτηκαν.
Γκριμούλα Μαρία, Δήμου Βασίλειος,  Κόσυβας Αθανάσιος, Μουτάφης Δημήτριος, Παπακώστας Στέφανος, Παπαχρήστος Γρηγόριος, Πουλιοπούλου Ειρήνη, Σακούλας Βασίλειος, Τσιμήτρη Μαρία.
Για την Ε.Ε
Αμανατίδης Γεώργιος, Βασιλείου Αναστασία, Γερονάτσιου Ανατολή.
Εντός των ημερών το νέο Δ.Σ θα συνεδριάσει για την κατανομή αρμοδιοτήτων.