Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Αγωνιστική υποδοχή των αγροτών που κατέβηκαν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα - Συνεχίζουμε

Με χειροκροτήματα, υψωμένες γροθιές, συνθήματα, αλλά και μέσα σε κλίμα αγωνιστικής διάθεσης και συγκίνησης οι μικρομεσαίοι αγρότες του Μπλόκου της Νίκαιας στη Λάρισα
υποδέχτηκαν την Κυριακή 14 Φλεβάρη τους συναδέλφους τους που με τα τρακτέρ τους κατέβηκαν στα συλλαλητήρια της Παρασκευής και του Σαββάτου στην Αθήνα, όπου χιλιάδες εργάτες και αγρότες από κοινού έστειλαν το μήνυμα: «Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο, δεν παζαρεύουμε τη ζωή μας».
Τη Δευτέρα 15 Φλεβάρη το απόγευμα θα συνεδριάσουν οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα των νομών της Θεσσαλίας και μετά θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου της Νίκαιας, για την εκτίμηση της πανελλαδικής κινητοποίησης, αλλά και της παραπέρα πορεία του αγώνα.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ από το Μπλόκο της Νίκαιας, ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων τόνισε:
«Δεχτήκαμε τους ήρωες αγρότες που έκαναν 800 χιλιόμετρα με τα τρακτέρ, το εργαλείο δουλειάς και αγώνα και σηματοδοτήσαμε χθες και προχθές τη μεγάλη κινητοποίηση, αλλά και το δίκιο που έχουμε με το μέρος μας και καλούμε την κυβέρνηση να σκύψει και να δώσει λύση στα προβλήματά μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους αγρότες, το λαό της Αθήνας, τα εργατικά σωματεία που μας υποδέχτηκαν και περιφρούρησαν αυτό το μεγάλο αγώνα. Και υποσχόμαστε ότι το σύνθημα "Εργατιά, αγροτιά - μια φωνή μια γροθιά" θα γίνει πράξη και τότε έχουμε τη δύναμη πραγματικά να τους γονατίσουμε τους εκμεταλλευτές μας».
Ενσωματωμένη εικόνα 2
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση των αγροτών την επόμενη ημέρα, ο Βαγγέλης Μπούτας σημείωσε ότι «θα συνεδριάσουν οι συντονιστικές επιτροπές και θα αποφασίσουν».
Δηλώσεις στα ΜΜΕ έκανε και ο Κώστας Τζέλλας, γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας,  ο οποίος σημείωσε:
«Φύγαμε Παρασκευή πρωί από εδώ, ξημερώματα. Καταφέραμε το στόχο μας που ήταν να αναδείξουμε τα προβλήματα που έχουμε. Να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι είναι αγώνας επιβίωσης. Κάναμε αυτό το μαραθώνιο, για όλα τα παιδιά που ήμασταν στο δρόμο από την Παρασκευή το πρωί μέχρι τώρα. Ο κόσμος της Αθήνας μας συμπαραστάθηκε και τον ευχαριστούμε, καθώς και όλους τους αγρότες που ήρθαν στην Αθήνα. Και ζητάμε από την κυβέρνηση να πάρει τώρα άμεσα πίσω και το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό. Να καταργήσει τα τεκμήρια διαβίωσης, να μας δώσει φθηνό πετρέλαιο, να μειώσει το κόστος παραγωγής, να έχουμε αφορολόγητο όπως έχουν όλοι για να μπορέσουμε να ζήσουμε και να εργαστούμε στα χωριά μας».