Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Διανομή τροφίμων, φρούτων κ.α. προϊόντων στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»

 Από τον Δήμο Κατερίνης ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας:


Διανομή τροφίμων, φρούτων κ.α. προϊόντων στους ωφελούμενους του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής»



Ξεκίνησε σήμερα από τον Δήμο Κατερίνης και θα ολοκληρωθεί, αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, η δωρεάν διανομή τροφίμων (φακές, φασόλια, μακαρόνια, ζάχαρη), φρούτων (μήλα), βρεφικών προϊόντων (πάνες, μωρομάντηλα) και προϊόντων καθαριότητας (απορρυπαντικό γενικής χρήσης, υγρό πιάτων, σαμπουάν) στους δημότες, που είναι ωφελούμενοι του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)».


Η διανομή γίνεται στην αποθήκη του Δήμου, που βρίσκεται δίπλα στο Τ.Ε.Ι. Κατερίνης (Κανελλοπούλου 2 & Μαντζαροπούλου γωνία), από συνεργεία του Δήμου, με την συνδρομή εθελοντών του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης, της οικολογικής ομάδας Μητέρα Γη, της Κουζίνας Αλληλεγγύης, της Δομής Αλληλεγγύης Κατερίνης, καθώς και εθελοντών όλων των φορέων που συμμετέχουν στην κοινωνική σύμπραξη.


Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης είναι ο επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, για την υλοποίηση των παρεμβάσεων του Ε.Π. «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους ΤΕΒΑ/FEAD. Στο πλαίσιο αυτό, διατέθηκαν στις 2.500 δικαιούχες οικογένειες του Δήμου, οι ποσότητες που αναλογούν, ενώ μέρος τους, θα διανεμηθεί και σε ωφελούμενους των Κοινωνικών Παντοπωλείων.


Την ευθύνη και την επίβλεψη της διαδικασίας έχει ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης Νίκος Παπαζιώγας, ο οποίος, σε δήλωσή του, τονίζει μεταξύ άλλων: «Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας, την αυξημένη ανεργία, αλλά και την οικονομική δυσπραγία που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα διαβίωσης σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας και ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια τόνωσης και ανακούφισης των δημοτών μας».


Αξίζει να επισημανθεί, ότι και αυτή τη φορά η προσέλευση των δικαιούχων δημοτών ήταν ικανοποιητική. Η διαδικασία κατά την πρώτη ημέρα διανομής κύλησε και ολοκληρώθηκε ομαλά, καθώς  για την ακριβή ώρα προσέλευσης – διανομής, οι ωφελούμενοι έλαβαν γραπτό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την αίτησή τους. Όσοι δεν διέθεταν ή δεν δήλωσαν κινητό τηλέφωνο παραλαμβάνουν τα προϊόντα σε ημέρα και ώρα, για την οποία ενημερώθηκαν μέσω ανακοίνωσης στον τοπικό τύπο, καθώς και μέσω των δομών αλληλεγγύης.


Τέλος, για τους δικαιούχους των Δήμων Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού, τις αναλογούσες ποσότητες προς διανομή παρέλαβαν οι υπεύθυνοι των Δήμων αυτών.