Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΠΑΡΟΥΣΑ" ΣΤΗΝ 5Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ξ.Ε.Ε., ΣΤΗΝ HORECA 2016

Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "ΠΑΡΟΥΣΑ" ΣΤΗΝ 5Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ξ.Ε.Ε., ΣΤΗΝ HORECA 2016
«Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας»

·              Ο εναλλακτικός τουρισμός και η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ στην ατζέντα των επαφών της Ένωσης

Σε μια κρίσιμη καμπή για την Ελληνική οικονομία, οι εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κλάδου, από το βήμα της 5ης Γενικής Συνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος,  απηύθυναν έκκληση  συνένωσης των δυνάμεων της πολιτείας και του ιδιωτικού τομέα για την στήριξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας.
Με σύνθημα «ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας», στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, στις 12 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της HORECA , συμμετείχαν πλέον των 1.000 ξενοδόχων και παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων,  ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης, η αν. υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ. κα Φωτεινή Αραμπατζή και ο γ. γ. Τουρισμού κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος.
Την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας στο σημαντικό αυτό γεγονός εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Ευαγγελία Ξυπτερά - Λάμπρου, ο Γενικός Γραμματέας Ηρακλής Τσιτλακίδης, το μέλος Δημήτρης Τοπαλίδης και η υπεύθυνη γραφείου Άννα Σαββίδη.
Τα στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου ενημερώθηκαν για όλα τα κρίσιμα θέματα, όπως: οι επιπτώσεις από την εξάπλωση της οικονομίας του διαμοιρασμού (sharing economy) στον τουρισμό, για τη νέα διαδικασία κατάταξης των ελληνικών καταλυμάτων, τα κόκκινα δάνεια των τουριστικών επιχειρήσεων, τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των ΜμΕ, τις προοπτικές της φετινής τουριστικής σαιζόν.
Συνάντηση με τον Γ.Γ. Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων
Στο περιθώριο των εργασιών της Γ.Σ., οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας πραγματοποίησαν συνάντηση με το νέο Γενικό Γραμματέα Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων Γιώργο Τζιάλλα, φέρνοντας στο προσκήνιο έναν πάγιο τουριστικό στόχο: την επιμήκυνση του Πιερικού τουρισμού όλο το χρόνο μέσα από την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Συζητήθηκαν, τα είδη εναλλακτικού τουρισμού που μπορούν να αναδειχθούν στην Πιερία, οι τρόποι προώθησης και ζητήθηκε η αρωγή του υπουργείου  Τουρισμού. Επιπρόσθετα, υπήρξε ενημέρωση για τις ευκαιρίες που δίνει το νέο ΕΣΠΑ για τις τουριστικές επενδύσεις.
"Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας. Δίνουμε το παρών σε εκθέσεις και σε κάθε γεγονός του κλάδου μας, όπου έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους του τουρισμού και θεσμικούς φορείς. Ήρθε η ώρα η Πιερία να κερδίσει το στοίχημα του εναλλακτικού τουρισμού", δήλωσε η Πρόεδρος της Ένωσης Ευαγγελία Ξυπτερά  - Λάμπρου.
"Η Ένωσή μας έχει θέσει ξεκάθαρους στόχους για την ανάδειξη του τουρισμού και τη στήριξη των συναδέλφων. Η εξωστρέφεια είναι μονόδρομος. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, προβάλουμε τον τόπο μας και σχεδιάζουμε βήμα - βήμα την επόμενη μέρα  του τουρισμού στην Πιερία", υπογράμμισε ο Γ.Γ. Ηρακλής Τσιτλακίδης.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με την Γενική Διευθύντρια του ΞΕΕ Αγνή Χρηστίδου όπου υπήρξε ενημέρωση εφ' όλης της ύλης για τα ζητήματα του κλάδου.
HORECA 2016

Τέλος, σημειώνεται ότι οι εκπρόσωποι της Ένωσης περιηγήθηκαν στην HORECA, μια έκθεση που όχι άδικα χαρακτηρίζεται ως η καρδιά της Ξενοδοχίας και της Μαζικής Εστίασης. Φέτος, ξεπερνώντας και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, περισσότεροι από 40.000 επισκέπτες κατέκλυσαν και τα 4 halls της έκθεσης, σκορπώντας κλίμα ενθουσιασμού και οδηγώντας στην κοινή διαπίστωση ότι ο μόνος κλάδος που δίνει ελπίδα για το μέλλον είναι αυτός του Τουρισμού.