Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Παράλληλο πρόγραμμα σχολικών καταλήψεων!

08/01/2016
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν γνωρίζουμε αν η κυβέρνηση θα επαναφέρει με κάποιον τρόπο το περίφημο «παράλληλο πρόγραμμά» της – ρουσφετοπρόγραμμα για την ακρίβεια.
Το μόνο βέβαιο είναι πως ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν αντιληφθεί μερικές σοβαρές πτυχές του.
Όπως, για παράδειγμα, το άρθρο 41, όπου, με τον προκλητικό τίτλο «Ομαλή λειτουργία δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», γίνεται αναφορά σε «δημοκρατικές διεκδικήσεις των μαθητών» και επιδιώκεται η επιστροφή στην εποχή των καταλήψεων!
Με το άρθρο αυτό, η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει Νόμο του Μαρτίου 2000, με τον οποίο είχε κυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Δεκεμβρίου 1999 και ο οποίος νόμος έφερε ακριβώς τον ίδιο τίτλο: «Ομαλή λειτουργία δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».
Εκείνος ο νόμος προέβλεπε ότι «όποιος καθ’ οιονδήποτε τρόπο παρεμποδίζει, διαταράσσει ή διακόπτει την ομαλή λειτουργία των δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή παρανόμως παραμένει στους χώρους λειτουργίας αυτών, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Η ποινική δίωξη των υπαιτίων ασκείται αυτεπαγγέλτως».

Υπάρχει κανείς που να θεωρεί πως αυτό μπορεί να αποτελεί «παράλληλο πρόγραμμα»;
Υπάρχει κανείς που να θεωρεί πως παρά το γεγονός ότι οι Έλληνες πληρώνουν δυσβάσταχτους φόρους, τμήμα των οποίων πηγαίνει και στην Παιδεία, οφείλουν να… χρηματοδοτούν τις καταλήψεις;
Προφανώς όχι!
Αλλά όπως διακηρύσσουν οι της κυβέρνησης, ο λαός συμφωνεί μαζί τους και τρεις φορές το έχει δείξει στις κάλπες.
Δηλαδή, όταν κάποιοι ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝ.ΕΛ, ψήφιζαν και για να επιτρέπονται οι καταλήψεις των σχολείων!
Και επομένως, καλώς πληρώνουν φόρους για σχολεία που δεν λειτουργούν!
Ο δε κ. Καμμένος ετοιμάζεται να ψηφίσει υπέρ των καταλήψεων στα σχολεία, την ώρα που προτείνει λύκεια στρατιωτικών προδιαγραφών!
Αλλά, είπαμε! Ο λαός συμφωνεί μαζί τους!


http://www.elzoni.gr/