Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΟΣΟΙ ΠΑΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Στις 8 του Γενάρη 2016 δικάζονται 24 κάτοικοι της Πιερίας που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε κινητοποίηση στις 5 του Απρίλη στα διόδια Λεπτοκαρυάς αντιδρώντας στα απαράδεκτα και δυσβάσταχτα χαράτσια των διοδίων.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι μόνο διατηρεί τους σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα αλλά συνεχίζει να σέρνει στα δικαστήρια όλους όσοι αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων.
Οι δεσμεύσεις των τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  για την "άμεση κατάργηση του νόμου Βορίδη, την αποσυμφόρηση του νομού από τους σταθμούς διοδίων(όχι βέβαια κατάργηση τους…) καθώς και την επανεξέταση των συμβάσεων παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου" αποδείχτηκαν κάλπικες και εντελώς αποπροσανατολιστικές.
 Οι βαρύγδουπες δηλώσεις για την «κατάργηση των ποινικών διώξεων σε όσους διαδηλώνουν ενάντια στα διόδια» ήταν απλά επικοινωνιακά τρυκ αφού συνεχίζεται με μεγάλη ένταση η ποινικοποίηση των αγώνων ύστερα μάλιστα και από την ψήφιση των άρθρων 27 και 28 του νόμου 4356/2015 (το μόνο που κατάφεραν είναι να βάλουν «χρονοδιακόπτη» στις κινητοποιήσεις) .
Εξάλλου  η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αντί να καταργήσει τα διόδια, κατασκευάζει νέα και προχωρά στη θέσπιση ηλεκτρονικών  διοδίων (χρέωση ανάλογα με τη χρήση του δρόμου) στέλνοντας το λογαριασμό στο λαό. Ξεχνά ότι το εθνικό οδικό δίκτυο και όλες τις υποδομές, τις έχει πληρώσει ακριβά με την άμεση και την έμμεση βαριά φορολογία, τα διόδια, τα ακριβά καύσιμα, τα τέλη κυκλοφορίας και άλλα χαράτσια. Με άλλα λόγια, μόνοι κερδισμένοι είναι οι κατασκευαστικοί και επιχειρηματικοί όμιλοι που εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους και εισπράττουν τεράστια κέρδη. Πράγμα το οποίο αποτελεί πρόκληση για το λαό, που δοκιμάζεται από την καπιταλιστική κρίση, την ανεργία και τη φτώχεια, τη φοροληστεία, το γκρέμισμα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος .
Οι αγώνες όμως των εργαζομένων, απέναντι στην βάρβαρη πολιτική που μας εξαθλιώνει, ούτε ποινικοποιούνται, ούτε μπορούν να σταματήσουν με την επιστράτευση των αστυνομικών και δικαστικών μέτρων. Τέρμα πια οι αυταπάτες.
 Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου στηρίζει τον αγώνα των κατοίκων και του εργατικού λαϊκού κινήματος για:
        να καταργηθούν όλα τα διόδια.
        να μην κατασκευαστούν παράπλευρα διόδια στον Πλαταμώνα.
        ελεύθερη χρήση των εθνικών δρόμων οι όποιοι πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό και όχι αντικείμενο εμπορευματοποίησης.
        κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης των οδικών δικτύων σε επιχειρηματικούς ομίλους.
        έργα και υποδομές που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος, χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.
        δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες, συγκοινωνίες.
        να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών, εκπροσώπων λαϊκών φορέων, εργαζομένων, αγροτών, κατοίκων που αγωνίζονται δίκαια ενάντια στα χαράτσια των διοδίων.