Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

  Η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Ιερέων Μητροπόλεως Κίτρους (Σ.Ι.Μη.Κ.) πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτη 26 Ιανουαρίου στην Κατερίνη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κληρικοί, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, με τις πρεσβυτέρες τους, καθώς και οι λαϊκοί υπάλληλοι της Ιεράς Μητροπόλεως.


Η εκδήλωση περιλάμβανε κοπή βασιλόπιττας και βραβεύσεις τέκνων κληρικών που εισήλθαν στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.
Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο οποίος διετέλεσε Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως στο διάστημα Νοέμβριος 2013 – Μάρτιος 2014.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο κ. Ιγνάτιο και τον ευχαρίστησε για όσα έπραξε υπέρ του ι. κλήρου και του λαού της Ιεράς Μητροπόλεως κατά την ολιγόμηνη Τοποτηρητεία του, η άσκηση της οποίας ήταν ουσιαστική και γόνιμη.


Στον Σεβασμιώτατο κ. Ιγνάτιο επιδόθηκε, εκ μέρους του Σ.Ι.Μη.Κ. εικόνα με την παράσταση «Αρραβών της Αγίας Αικατερίνης» καθώς επίσης και τιμητική πλακέτα.
Ο τιμώμενος Ιεράρχης ευχαρίστησε τους κληρικούς, επισημαίνοντας τις άριστες αναμνήσεις που διατηρεί από την Τοποτηρητεία του. Επίσης, ευχήθηκε καλή και καρποφόρα Αρχιερατεία στον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο.


Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.