Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ στην Ισπανία

 Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, τρεις καθηγητές των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ (Μπατζογιάννης Ηλίας, Παπαβραμίδης Φιλάρετος και Χασάπης Δημήτριος) επισκέφθηκαν το
σχολείο Fundación Institución Cultural Domus στη Βαλένθια και μαζί με τους άλλους οκτώ εταίρους, από Ισπανία, Πολωνία, Σλοβακία και Τουρκία, έλαβαν μέρος στην πρώτη διεθνή συνάντηση για το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού προγράμματος «S.O.S. Planet. A Robotics Project».


            Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να αναπτύξουν οι μαθητές βασικές δεξιότητες, μέσω καινοτόμων μεθόδων, για την κατάκτηση και παραγωγή της επιστημονικής γνώσης, όπως αυτής της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής.
Στην πρώτη, αυτή, προγραμματισμένη διεθνή συνάντηση των καθηγητών τέθηκαν οι επιμέρους στόχοι του προγράμματος, οριοθετήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα και οι δραστηριότητες των μαθητών, συζητήθηκε το πλάνο ανταλλαγής και φιλοξενίας των μαθητών στις χώρες – εταίρους για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος και επικυρώθηκαν οι αρμοδιότητες που έχει αναλάβει ο κάθε εταίρος να περατώσει τόσο σε επίπεδο μαθητών όσο και καθηγητών.